Marius Budăi a anunţat ce venituri vor avea românii după ce vor fi recalculate cele 5 milioane de pensii

Marius Budăi a anunţat ce venituri vor avea românii după ce vor fi recalculate cele 5 milioane de pensii

Marius Budăi, Ministrul Muncii, a discutat despre sumele cu care ar urma să scadă veniturilor românilor potrivit noii formule de calcul a pensiilor.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Vestea bună care vine de la Guvern este că niciuna dintre cele cinci milioane de pensii ce vor fi recalculate nu vor scădea. Sau, cel puţin, acestea sunt promisiunile.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Românii vor avea cel puţin aceleaşi venituri

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Câţi bani vor încasa românii după ce vor fi recalculate cele 5 milioane de pensii? Mesajul este că oamenii vor avea cel puţin aceleaşi venituri.

„Aşa cum am promis, eu, alături cu colegii mei din minister şi de la Casa de Pensii, pentru că nu lucrez singur, am acolo o echipă care îmi este alături. Am înaintat spre o primă lectură, avem şi materialul trecut pe curat, într-o sinteză.

Avem variantele de legi, am plecat, aşa cum a promis PSD, de la Legea 127, deoarece principiul de acolo este unul corect în rezolvarea inechităţilor.

Sunt câteva aspecte care trebuie îmbunătăţite, sunt în acest material, după care vom avea şi decizia în Coaliţie, după discuţii şi cu partenerii sociali.

Principiul important este că nicio pensie să nu scadă în urma recalculării”, a declarat Marius Budăi la rtv

Noua formulă de calcul va uniformiza sistemul

Astfel, noua formulă de calcul a pensiilor va uniformiza sistemul de pensii şi va rezolva inechităţile între bărbaţi şi femei, între românii care au ieşit la pensie în baza unor legi diferite, dar şi între indicii de corecţie.

Ministrul Muncii nu explicat nimic nici despre indicele la care se va raporta viitoarea lege, în funcție de care românii vor primi pensii mai mari sau mai mici.

”Am reușit să închidem aceste variante împreună cu colegii mei de la Ministerul Muncii și de la Casa Națională de Pensii Publice. Avem varianta finală.

Am dat-o către o primă lectură, săptămâna viitoare vom continua dialogul și vom aștepta și feedback-ul de la liderii coaliției, după care, așă cum este normal, începem dialogul cu partenerii sociali și cu organizațiile de pensionari.

Am spus de multe ori: nu îmi doresc să repet aceeași greșeală și nu îmi doresc să fac o reformă la secret, așa cum a fost scris PNRR”, a mai declarat ministrul Muncii.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191