Măsuri importante pentru asigurarea tratamentului persoanelor cu tulburări din spectrul autist

Măsuri importante pentru asigurarea tratamentului persoanelor cu tulburări din spectrul autist

Măsuri importante pentru asigurarea tratamentului persoanelor cu tulburări din spectrul autist. Se creează cadrul legal pentru asigurarea accesului imediat la serviciile conexe actului medical pentru toate persoanele diagnosticate în spectrul autist, cu sau fără tulburări psihice.

Seria amenințărilor paraditorului „Portocală” continuă. Alți martori din dosar vorbesc despre pistolul pe care Negulescu il flutura in fata „victimelor”

La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat miercuri proiectul de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi a Legii nr. 151/2010 privind serviciile specializate integrate de sănătate, educaţie şi sociale adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist şi cu tulburări de sănătate mintală asociate, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii.

Ploieşteanca Alexandra Bălan a câştigat un Oscar pentru cel mai bun film de animație. Alexandra are 32 de ani şi a fost elevă a Colegiului A.I. Cuza

Prin acest act normativ, se creează cadrul legal pentru asigurarea accesului imediat şi nediscriminatoriu la serviciile conexe actului medical pentru toate persoanele diagnosticate în spectrul autist, cu sau fără tulburări psihice, precum si pentru stabilirea mecanismului de decontare a acestor servicii şi stabilirea răspunderii de maplraxis pentru psihologii care vor acorda aceste servicii conexe, informează Ministerul Sănătăţii.

Mărturii ale părinților și rudelor copiilor consumatori de droguri: „În spitalele noastre îi internează o săptămână pentru că nu au paturi. Solicitarea este atât de mare”/ „Și eu sunt mama unui copil care se droghează, care acum e la pușcărie”/ „Fratele meu nu este la pușcărie, este în groapă”

Se extinde perioada pentru care studenţii beneficiază de calitatea de asigurat în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

De asemenea, documentul permite Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România să autorizeze temporar distribuţia unui medicament necesar tratamentului pacienţilor cu autism.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191