Măsuri importante pentru asigurarea tratamentului persoanelor cu tulburări din spectrul autist

Măsuri importante pentru asigurarea tratamentului persoanelor cu tulburări din spectrul autist

Măsuri importante pentru asigurarea tratamentului persoanelor cu tulburări din spectrul autist. Se creează cadrul legal pentru asigurarea accesului imediat la serviciile conexe actului medical pentru toate persoanele diagnosticate în spectrul autist, cu sau fără tulburări psihice.

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat miercuri proiectul de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi a Legii nr. 151/2010 privind serviciile specializate integrate de sănătate, educaţie şi sociale adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist şi cu tulburări de sănătate mintală asociate, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii.

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

Prin acest act normativ, se creează cadrul legal pentru asigurarea accesului imediat şi nediscriminatoriu la serviciile conexe actului medical pentru toate persoanele diagnosticate în spectrul autist, cu sau fără tulburări psihice, precum si pentru stabilirea mecanismului de decontare a acestor servicii şi stabilirea răspunderii de maplraxis pentru psihologii care vor acorda aceste servicii conexe, informează Ministerul Sănătăţii.

Luju.ro: ÎN LOC SĂ FIE ÎN PUŞCĂRIE, NEGULESCU AMENINȚĂ– Mesaj trimis de paraditorul „Portocală” fostului premier Victor Ponta

Se extinde perioada pentru care studenţii beneficiază de calitatea de asigurat în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

De asemenea, documentul permite Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România să autorizeze temporar distribuţia unui medicament necesar tratamentului pacienţilor cu autism.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191