Măsuri importante pentru asigurarea tratamentului persoanelor cu tulburări din spectrul autist

Măsuri importante pentru asigurarea tratamentului persoanelor cu tulburări din spectrul autist

Măsuri importante pentru asigurarea tratamentului persoanelor cu tulburări din spectrul autist. Se creează cadrul legal pentru asigurarea accesului imediat la serviciile conexe actului medical pentru toate persoanele diagnosticate în spectrul autist, cu sau fără tulburări psihice.

Activitatea Lukoil Ploiesti, in pericol, din cauza embargoului UE asupra titeiului rusesc?

La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat miercuri proiectul de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi a Legii nr. 151/2010 privind serviciile specializate integrate de sănătate, educaţie şi sociale adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist şi cu tulburări de sănătate mintală asociate, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii.

Aviz amatorilor! O consilieră USR a construit ilegal un bloc între case. Verdict final al instanței

Prin acest act normativ, se creează cadrul legal pentru asigurarea accesului imediat şi nediscriminatoriu la serviciile conexe actului medical pentru toate persoanele diagnosticate în spectrul autist, cu sau fără tulburări psihice, precum si pentru stabilirea mecanismului de decontare a acestor servicii şi stabilirea răspunderii de maplraxis pentru psihologii care vor acorda aceste servicii conexe, informează Ministerul Sănătăţii.

In atentia ITM Prahova! Angajatii fabricii Christof Industries, din Brazi, se afla intr-o situatie disperata. Trimisi la munca in strainatate, dar neplatiti!

Se extinde perioada pentru care studenţii beneficiază de calitatea de asigurat în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

De asemenea, documentul permite Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România să autorizeze temporar distribuţia unui medicament necesar tratamentului pacienţilor cu autism.