Mihaela Bilic a fost invitată la podcastul lui Damian Drăghici, unde a dezvăluit care este alimentul care îmbrătrânește și îngrașă. Nutriționista a spus de ce nu este bine să se consume zahăr.
Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți experți în nutriție din România, a lansat un avertisment serios cu privire la un aliment prezent în aproape fiecare bucătărie: zahărul. Într-o discuție recentă cu Damian Drăghici, Mihaela Bilic a subliniat că zahărul nu doar că îngrașă, dar accelerează și procesul de îmbătrânire, afectând fiecare celulă din corp.
„Mâncarea semipreparată, tot ce înseamnă ambalat, ultraprocesat, nu numai că e multă, dar e atât de la îndemână, este foarte bogată în zahăr și în grăsimi, lucruri care sunt extrem de hrănitoare, și atunci noi nu mai mâncăm mâncare puțin hrănitoare pe care trebuie să o mestecăm o săptămână și te miri ce să alegem din ea, ci noi primim numai esență de nutrienți și organismul normal că se îngrașă, că e prea mult pentru el.
Cine a tras concluziile astea că noi trebuie să avem trei mese pe zi? Noi mâncăm foarte mult cantitativ, foarte mult caloric. Eu dacă ar fi să fiu onestă, fără a dramatiza, nu pot să spun decât că vom sfârși cu toții obezi. E firesc, nu avem cum să scăpăm”, a declarat Mihaela Bilic, în podcastul lui Damian Drăghici, potrivit
Nutriționista a explicat că efectele negative ale consumului de zahăr nu sunt imediat vizibile, dar se acumulează în timp, contribuind la deteriorarea sănătății. Zahărul, spune ea, acționează ca o „rugină” pentru celulele noastre, accelerând îmbătrânirea și favorizând apariția kilogramelor în plus. Bilic a adăugat că acest ingredient perfid este prezent în multe dintre produsele pe care le consumăm zilnic, ceea ce face și mai dificil de evitat.
„Zahărul este cel mai puternic agent de îmbătrânire, după soare. Lăsați antiageing-urile de pe toate formele, injectabile, chirurgicale, eliminați zahărul din alimentație pentru că el face oxidare la nivelul fiecărei celule. E ca și cum pui rugină în fiecare celulă.
Și atunci, dincolo de siluetă, e bine de știut, fumatul, zahărul și soarele, sunt cele trei elemente care strică pielea. Se poate trăi fără zahăr. Ăsta este lucrul pe care l-am eliminat de mult din alimentația mea. Eu nu mănânc nici fructe, că fac poftă de mâncare”, a explicat medicul nutriționist, conform sursei citate.
În cadrul aceleași discuții, Mihaela Bilic a pus sub semnul întrebării și obiceiul tradițional al celor trei mese pe zi, sugerând că este important să fim mai atenți la ce și cât consumăm. Avertismentul său vine ca un semnal de alarmă pentru toți cei care doresc să își mențină sănătatea și să evite efectele dăunătoare ale zahărului.
Urmărește-ne pe Google News