Mii de migranți au format o caravană care se îndreaptă spre SUA. Crește numărul oamenilor care străbat pe jos Mexicul

Mii de migranți au format o caravană care se îndreaptă spre SUA. Crește numărul oamenilor care străbat pe jos Mexicul

Un grup de mii de migranți care au pornit pe jos spre Statele Unite, din sudul Mexicului, crește în mod constant. Organizatorul ei spune că aproximativ de persoane alcătuiesc acum această caravană de migranți, față de câți erau în urmă cu doar câteva zile, transmite BBC.

PSD Prahova, întâlnire cu seniorii social-democrați. Prefectul Virgiliu Nanu, primarul Volosevici şi parlamentarii PSD au prezentat proiectele de viitor

Majoritatea oamenilor care formează caravana de migranți care se îndreaptă spre SUA sunt din America Centrală și de Sud, spun reprezentanță ai unor grupuri locale de ajutor.

Coşmar pentru Onea&Portocală! Mihaela Iorga Moraru, „paradită” cu dosare măsluite, numită al doilea om din conducerea DNA Central

Președintele american Joe Biden urmează să se întâlnească vineri cu liderii din regiune pentru a discuta despre cum să reducă fluxul de migranți către Statele Unite.

1 Decembrie 2023: Ploieştenii sunt aşteptați la artificii, vin cald, mâncare tradițională şi parada militară

Președintele SUA a fost criticat în ultimul timp pentru gestionarea migrației, în special la granița dintre SUA și Mexic.

Republicanii spun că Biden nu face suficient pentru a opri fluxul de migranți, iar primarii democrați, ale căror orașe au înregistrat un un număr mare și în creștere de solicitanți de azil, după ce guvernanții republicani au transportat cu autobuzul migranții nou sosiți acolo, s-au alăturat criticilor, spunând că orașele lor nu pot găzdui și hrăni o populație atât de numeroasă.

Numărul de persoane reținute la granița de sud a SUA a depășit 2 milioane atât în anul 2022, cât și în anul 2023.

Numai în septembrie 2023, patrula de frontieră a SUA a reținut peste de migranți care traversau ilegal granița dintre SUA și Mexic, potrivit cifrelor de securitate internă a SUA.

Cei care s-au alăturat caravanei de migranți, care a părăsit luni orașul Tapachula, spun că sunt hotărâți să ajungă în SUA.

„În Venezuela viața este foarte grea, nu putem trăi cu banii pe care îi primim, nu ne sunt suficienți și de aceea mergem în Statele Unite”, a spus un tată venezuelean care avea alături de el soția și două fiice, pentru Reuters.

Unul dintre organizatorii caravanei, Irineo Mújica de la ONG-ul Oameni fără Frontiere, a spus că migranții au pornit împreună după ce au fost „blocați” de autoritățile mexicane în statul Chiapas, loc din ce în ce mai periculos.

„Criminalitatea organizată cucerește deja Chiapasul, violența este peste tot. Încercăm să salvăm vieți prin astfel de acțiuni”, a spus el despre caravană.

Un migrant din Honduras a declarat pentru ziarul mexican La Jornada că a decis să se alăture oamenilor în drumul lor spre nord după ce a așteptat în zadar un permis de tranzit pentru a traversa Mexicul.

„Nu aș mai putea să aștept fără bani, să dorm în stradă, asta nu e viață. Mai bine să ne îndreptăm spre nord și să sperăm că guvernul mexican ne ajută, nu ne oprește”, a spus bărbatul.

Unele caravane anterioare s-au confruntat cu poliția mexicană, care a încercat să-i împiedice să meargă pe autostrăzile importante.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191