Ministerul Sănătăţii din România cheamă profesionişti dispuși să plece în Turcia și organizează campanie de donare de sânge pentru victime

Ministerul Sănătăţii din România cheamă profesionişti dispuși să plece în Turcia și organizează campanie de donare de sânge pentru victime

Ministerul Sănătăţii anunţă, luni seară, că mobilizează profesionişti care ar fi dispuşi să plece în Turcia. Cei interesaţi se pot înscrie pe site-ul ministerului. De asemenea, instituţia anunţă că a fost lansată o campanie de donare de sânge pentru victimele cutremurului.

OPC a amendat Ploiesti Shopping City, dupa ce ziarul nostru a publicat imagini cu mizeria de la fast-food-uri

”Ministerul Sănătăţii din România este solidar cu victimele cutremurului catastrofal care a provocat mii de decese şi răniţi în Turcia şi în Siria şi oferă sprijin autorităţilor turce. Imediat după producerea cutremurului care a afectat grav comunităţile din Turcia şi din nordul Siriei, ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a luat legătura cu ambasadorul Republicii Turcia în România, Ozgur K. Altan pentru a-şi exprima solidaritatea şi pentru a oferi un sprijin imediat”, a transmis, luni, Ministeru Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

DIICOT a spart o rețea care vindea dorguri în liceele din Bucuresti/ Printre suspecți sunt și elevi / Procurorii au descoperit canabis, cocaină, ketamină și Xanax

Ministerul Sănătăţii este în legătură cu ambasada României la Ankara

Judecator Gabriela Baltag (CSM): Justitia care nu ne va mai apartine, in curand

Sursa citată a precizat că, de asemenea, Ministerul Sănătăţii este în legătură cu ambasada României la Ankara pentru eventualele solicitări şi pentru asigurarea evaluării medicale şi a consilierii psihologice pentru studenţii români şi profesorul lor care sunt repatriaţi din regiunea afectată.

”Ministerul Sănătăţii, împreună cu Universităţile de Medicină şi Farmacie mobilizează profesioniştii din sănătate care doresc să ajute ca voluntari în constituirea unor echipe medicale care să fie disponibile pentru deplasare în zonele afectate”, a mai transmis ministerul.

Campanie de donare de sânge pentru victimele cutremurului

Totodată, a fost organizată o campanie de donare de sânge pentru victimele cutremurului care au nevoie de transfuzii.

”Sunt pregătite medicamente şi materiale sanitare care pot fi puse la dispoziţia autorităţilor turce. Mai multe informaţii despre înscrierea medicilor şi asistenţilor medicali ca voluntari pentru echipele necesare acordării de asistenţă medicală şi despre locaţiile pentru donarea de sânge, destinat victimelor cutremurului se găsesc la www.ms.ro”, a mai transmis ministerul.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191