Ministrul Sănătății vrea mai puține paturi în spitale – Se dorește tratarea fără spitalizare a unor afecțiuni (Video)

Ministrul Sănătății vrea mai puține paturi în spitale – Se dorește tratarea fără spitalizare a unor afecțiuni (Video)

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri că „unul din ţeluri” este reducerea numărul de paturi din spitale finanţate de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, însă decizia trebuie luată în urma unei evaluări şi a discuţiilor cu cei implicaţi.

Virgiliu Nanu şi-a exprimat sprijinul total pentru persoanele cu dizabilități în Prahova

„O să facem lucrul acesta, este unul din ţelurile noastre să facem lucrul acesta – să reducem numărul de paturi, dar vedeţi că decizia trebuie să fie luată tot aşa, prin discuţii şi înţelegere. (…) Trebuie să discuţi şi cu autorităţile locale să accepte chestiunea aceasta. Nu vreau să mergem pe această idee că mergem şi închidem spitale. Trebuie să analizăm nevoia de servicii medicale şi să venim cu o soluţie încât cetăţenii de acolo să aibă acces la servicii medicale. Cred că un om vrea nu să stea într-un pat de spital, un om vrea să meargă într-un loc unde poate fi investigat, poate fi diagnosticat, poate să primească un tratament sau chiar un tratament mai complex printr-o spitalizare de zi şi să se ducă acasă şi să îşi continue tratamentul sau să fie deja bine după intervenţia respectivă. Este tot aşa un proces, pentru că dacă o să apară emisiuni de genul „închidem spitale în România, reducem numărul de paturi în România”, nu este în regulă”, a spus Rafila, într-o conferinţă de presă la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, potrivit Agerpres.

Virgiliu Nanu, noul preşedinte al CJ Prahova, îi răspunde lui Mihai Polițeanu: „Sunt deschis la dialog şi colaborare. Interesele ploieştenilor sunt pe primul loc”

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191