Mircea Cosma, lăudat în presa italiană pentru inaugurarea Muzeului lui Vlad Țepeș la Acerenza

Mircea Cosma, lăudat în presa italiană pentru inaugurarea Muzeului lui Vlad Țepeș la Acerenza

Inițiativa lui Mircea Cosma, preşedintele SMV Ploieşti, de a inaugura Muzeul dedicat domnitorului Vlad Țepeș la Acerenza, Italia, a fost lăudată în presa italiană.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Evenimentul, care a captat atenția atât a ziarelor locale, cât și a posturilor de televiziune din Italia, a fost salutat ca o contribuție semnificativă la consolidarea legăturilor culturale și istorice între România și Italia.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Mircea Cosma, cunoscut pentru implicarea sa activă în promovarea valorilor istorice românești, a fost apreciat pentru eforturile depuse în realizarea acestui proiect de amploare.

Totodată, preşedintelui SMV Ploieşti i-a fost acordată o diplomă în semn de recunoştinţă pentru contribuția sa la dezvoltarea proiectului cultural-istoric, din partea familiilor Glinni şi Baldantoni.

În ziua inaugurării, sâmbătă, 16 iunie 2024, Cosma a subliniat importanța culturală și simbolică a muzeului, evidențiind rolul său în întărirea dialogului intercultural și în educarea noilor generații despre moștenirea comună europeană.

Ceremonia de inaugurare, desfășurată într-un cadru solemn și festiv, a reușit să adune oameni de cultură și reprezentanți ai comunității din ambele țări, subliniind astfel spiritul de colaborare și prietenie între popoare.

Muzeul Vlad Țepeș de la Acerenza va rămâne o mărturie durabilă a legăturilor istorice dintre România și Italia, consolidând legăturile culturale și întărind prietenia dintre cele două națiuni. Inițiativele ca aceasta demonstrează că prin respectarea și promovarea patrimoniului cultural comun, se poate construi un viitor mai solid și mai prosper pentru Europa.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191