Mituri din poker demontate pas cu pas

Mituri din poker demontate pas cu pas

În lumea jocurilor de noroc există numeroase mituri. Cele mai multe dintre ele sunt răspândite de oameni care nu au avut succesul scontat. Aproape întotdeauna, aceste mituri nu au nici măcar un sâmbure de adevăr.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Pokerul face parte dintr-o categorie aparte. Chiar dacă este un joc de noroc, în realitate norocul contează mult prea puțin pe termen lung. Da, într-o seară s-ar putea să nu-ți vină cărți bune. Însă diferența pe termen lung o vor face abilitățile.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Cele mai cunoscute mituri din poker, demontate pas cu pas:

Mitul 1: Pokerul este un joc de noroc

Sunt tot mai puțini oameni care consideră că pokerul este un joc de noroc, dar hai să-l clarificăm odată pentru totdeauna. Pokerul este, în mare parte, un joc de abilități. Ca să ai succes în poker pe termen lung, nu ai nevoie de noroc. Ingredientele sunt cu totul altele: ai nevoie de o capacitate de concentrare bună, să faci calcule rapide în minte, să ai atenție distributivă, să știi să-ți controlezi emoțiile și să-ți gestionezi bugetul așa cum trebuie.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Norocul poate influența jocul doar pe termen scurt, însă dacă privești imaginea de ansamblu, cei cu abilități mai bune sunt cei care ajung adesea la mesele finale.

Și cea mai simplă dovadă este dacă ne uităm pe topul celor mai buni jucători din lume. Dacă norocul ar influența jocul atât de mult, cum s-ar face că unii jucători au câștigat de mai multe ori Main Event-ul de la WSOP? Au descoperit ei oare rețeta norocului? Nicidecum.

Realitatea e simplă: nivelul lor este atât de bun încât le-a permis, chiar dacă au avut o concurență acerbă, să iasă învingători. Iar o altă dovadă este demersul de a transforma pokerul într-un sport olimpic.

Mitul 2: Rezultatele din pokerul online pot fi influențate de factori externi

Acest mit chiar nu are nicio logică, dar chiar și așa sunt oameni care mai cred asta. E foarte ușor de demontat din moment ce pentru un site de poker nu contează deloc cine câștigă un turneu sau la mese. Platformele de poker online funcționează după un concept foarte simplu: își opresc o mică parte din taxele de participare pentru a-și asigura costurile de operare.

În rest, pentru un operator este complet indiferent dacă X sau Y câștigă turneul sau partida. El va avea aceleași câștiguri oricare ar fi numele învingătorului. Iar o eventuală influență externă chiar nu și-ar avea rostul, din moment ce tu joci împotriva unor oameni ca tine, nu împotriva unui soft. Așadar, acest mit chiar nu are nicio logică.

De menționat faptul că online se joacă la o viteză superioară, astfel că atât mâinile bune cât și bad beat-urile apar mai des. Dar despre acest aspect vom vorbi mai jos.

Mitul 3: Dacă joci pe sume mari este mai ușor să câștigi

Mitul are legătură cu faptul că atunci când miza este mai mare, jucătorii nu riscă la fel de mult. Dacă în partidele cu mize mici întâlnești numeroși jucători recreaționali care dau raise fără logică și au un stil mega-agresiv, la partidele pe mize mari lucrurile nu stau așa, susțin cei care cred în acest mit. În general, mitul este răspândit tocmai de jucătorii care nu reușesc să-i învingă pe cei recreaționali și își caută un alibi.

Dar oare este mai ușor să câștigi când miza este mai mare? Realitatea este că atunci când miza este mai mare, inclusiv nivelul adversarilor este mai bun. Nimeni nu își dorește să piardă și nu intră la o masă pe mize mari fără să aibă argumente solide. În realitate, indicat este să joci sume potrivite nivelului tău de trai. Să nu riști niciodată mai mult decât îți poți permite să pierzi. Distrează-te responsabil tot timpul!

Mitul 4: În pokerul online sunt mai multe bad beat-uri

Sunt unii jucători care cred că dacă joci online te vei lovi de mai multe bad beat-uri decât dacă o faci în mod tradițional. Și acest mit este ușor de demontat. În mediul online, cărțile sunt împărțite pe baza unui RNG, care face totul strict pe baza hazardului.

Diferența constă în faptul că în mediul online acțiunea se petrece mai rapid. Și, cum joci mai multe mâini într-un interval de timp, direct proporțional vor crește și bad beat-urile. Dar dacă te raportezi strict la numărul de mâini jucate într-un interval definit, vei vedea că situația este asemănătoare atât în pokerul online cât și în cel live.

 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191