Mobilizare uriașă a trupelor NATO în Europa. Marea Britanie trimite 20.000 de militari, nave de război și avioane de luptă

Mobilizare uriașă a trupelor NATO în Europa. Marea Britanie trimite 20.000 de militari, nave de război și avioane de luptă

Marea Britanie va trimite de militari, nave de război și avioane de luptă în Europa, în cadrul unui exercițiu major al NATO în prima jumătate a acestui an, a anunțat luni Ministerul britanic al apărării, transmite Reuters.  

INREGISTRARE AUDIO HALUCINANTĂ! Patronul firmei de casă a primarului Sandu Tudor (Păuleşti) înjură ca la uşa cortului un reporter: „Să-mi bag …. în mă-ta şi în copiii tăi. Să vă dau la m…. la toată familia!”

Desfășurarea include de soldați ai armatei britanice, care vor avea baza în Europa de Est din februarie până în iunie, un grup de atac pe portavion și avioane de atac și de supraveghere F35B Lightning. 

Virgiliu Nanu: Prahova trebuie să fie în top 5 județe ale țării, aşa cum a fost odată!

Exercițiul Steadfast Defender 24 al NATO marchează cel de-al 75-lea an al alianței occidentale. 

Volo îşi întăreşte legăturile cu ploieştenii, în cursa pentru primărie. Discuții constructive cu locuitorii din Malu Roşu si Mihai Eminescu

„Pot anunța astăzi că Marea Britanie va trimite aproximativ de oameni pentru a lua parte la una dintre cele mai mari desfășurări ale NATO de la sfârșitul Războiului Rece”, a declarat secretarul apărării, Grant Shapps, în extrasele unui discurs care urmează să fie rostit în cursul zilei de luni la Lancaster House, publicat de Ministerul Apărării. 

Alianța NATO a sporit numărul de trupe pregătite de luptă după ce președintele rus Vladimir Putin a ordonat invazia Ucrainei în urmă cu aproape doi ani și a continuat să sprijine Kievul cu ajutor militar, economic și umanitar. 

„În cadrul acestui exercițiu, militarii noștri își vor uni forțele cu omologii din 30 de țări NATO plus Suedia, oferind o reasigurare vitală împotriva amenințării lui Putin”, a declarat Shapps despre acest exercițiu. 

Săptămâna trecută, premierul Rishi Sunak a anunțat că Marea Britanie își va crește sprijinul pentru Ucraina în următorul exercițiu financiar la 2,5 miliarde de lire sterline (3,19 miliarde de dolari), o creștere de 200 de milioane de lire față de cei doi ani anteriori.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191