Moscova, amenințări voalate după distrugerea unui submarin cu rachete britanice Storm Shadow: „Ministerul întotdeauna informează după”

Moscova, amenințări voalate după distrugerea unui submarin cu rachete britanice Storm Shadow: „Ministerul întotdeauna informează după”

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, a răspuns cu o amenințare voalată când a fost întrebată ce reacție va avea Rusia dacă se confirmă că submarinul Rostov pe Don a fost distrus cu o rachetă Storm Shadow furnizată de Marea Britanie Ucrainei.

Brezenii sunt foc şi pară pe primarul Novac (PNL): „Craterele din asfalt ne pun viețile în pericol! La Primărie nu se răspunde la telefon şi la sesizări!”

„Dispuneți de informații conform cărora acestea (rachetele – ) au fost într-adevăr rachete britanice? Dacă da, care ar fi posibilul răspuns al Moscovei față de Londra?”, a fost întrebată Maria Zaharova la o conferință de presă, potrivit transcrierii furnizate de ministerul rus de externe.

Ioana Neagu, primărița „credincioasă” din Valea Călugărească a uitat de promisiunile din campanie. Rețeaua de apă şi canal, abandonată!

„Voi începe cu a doua întrebare. Răspundem cu forță la atacurile cu rachete. Aceasta este prerogativa Ministerului Apărării al Federației Ruse. Nu sunt sigură dacă va vorbi despre asta înainte, dar întotdeauna informează după”, a răspuns Maria Zaharova, potrivit sursei citate.

Ruşinea politicii prahovene: Alin Moldoveanu (PNL), karatistul care a adus un municipiu la „rang” de comună

„În ceea ce privește utilizarea armelor străine furnizate regimului de la Kiev, inclusiv prin intermediul Marii Britanii, cu siguranță voi clarifica acest aspect cu experții noștri militari”, a mai spus purtătoarea de cuvânt.

Submarinul rusesc Rostov-pe-Don, aflat în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră, a fost avariat de armata ucraineană, în urma unui atac cu rachete în noaptea zilei de 12-13 septembrie.

În noaptea de 13 septembrie, în Crimeea ocupată temporar au fost auzite mai multe explozii. Ca urmare a tirurilor de rachete lansate asupra portului Sevastopol, a avut loc un incendiu la șantierul naval.

Ulterior, ministerul rus al apărării a anunțat avarierea a două nave aflate în reparații într-un doc uscat. Acestea erau nava de desant Minsk și submarinul Rostov-pe-Don.

După câteva zile, pe rețelele sociale au apărut imagini cu submarinul Rostov-pe-Don al rușilor, lovit de ucraineni cu rachete Shadow Storm. 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191