Moscova, amenințări voalate după distrugerea unui submarin cu rachete britanice Storm Shadow: „Ministerul întotdeauna informează după”

Moscova, amenințări voalate după distrugerea unui submarin cu rachete britanice Storm Shadow: „Ministerul întotdeauna informează după”

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, a răspuns cu o amenințare voalată când a fost întrebată ce reacție va avea Rusia dacă se confirmă că submarinul Rostov pe Don a fost distrus cu o rachetă Storm Shadow furnizată de Marea Britanie Ucrainei.

PSD Prahova, întâlnire cu seniorii social-democrați. Prefectul Virgiliu Nanu, primarul Volosevici şi parlamentarii PSD au prezentat proiectele de viitor

„Dispuneți de informații conform cărora acestea (rachetele – ) au fost într-adevăr rachete britanice? Dacă da, care ar fi posibilul răspuns al Moscovei față de Londra?”, a fost întrebată Maria Zaharova la o conferință de presă, potrivit transcrierii furnizate de ministerul rus de externe.

Coşmar pentru Onea&Portocală! Mihaela Iorga Moraru, „paradită” cu dosare măsluite, numită al doilea om din conducerea DNA Central

„Voi începe cu a doua întrebare. Răspundem cu forță la atacurile cu rachete. Aceasta este prerogativa Ministerului Apărării al Federației Ruse. Nu sunt sigură dacă va vorbi despre asta înainte, dar întotdeauna informează după”, a răspuns Maria Zaharova, potrivit sursei citate.

1 Decembrie 2023: Ploieştenii sunt aşteptați la artificii, vin cald, mâncare tradițională şi parada militară

„În ceea ce privește utilizarea armelor străine furnizate regimului de la Kiev, inclusiv prin intermediul Marii Britanii, cu siguranță voi clarifica acest aspect cu experții noștri militari”, a mai spus purtătoarea de cuvânt.

Submarinul rusesc Rostov-pe-Don, aflat în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră, a fost avariat de armata ucraineană, în urma unui atac cu rachete în noaptea zilei de 12-13 septembrie.

În noaptea de 13 septembrie, în Crimeea ocupată temporar au fost auzite mai multe explozii. Ca urmare a tirurilor de rachete lansate asupra portului Sevastopol, a avut loc un incendiu la șantierul naval.

Ulterior, ministerul rus al apărării a anunțat avarierea a două nave aflate în reparații într-un doc uscat. Acestea erau nava de desant Minsk și submarinul Rostov-pe-Don.

După câteva zile, pe rețelele sociale au apărut imagini cu submarinul Rostov-pe-Don al rușilor, lovit de ucraineni cu rachete Shadow Storm. 

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191