Firele sunt un produs secundar nefericit al informaticii. Uitați-vă în spatele unui desktop obișnuit și veți vedea o aglomerație de cabluri și fire care conectează periferice, alimentare, imprimante și tot felul de lucruri. Asta nu înseamnă că trebuie să vă dezordonați și biroul. O îmbunătățire constantă a perifericelor fără fir înseamnă că acum este un moment excelent pentru a trece la un mouse și o tastatură wireless.
Mario Daniel Soare a fost ales vicepresedinte al CJ Prahova din partea PSD
Un mouse wireless este alcătuit de obicei din câteva componente. Mouse-ul în sine, care va conține o baterie și un adaptor wireless, de obicei USB. Mouse-ul trimite semnale către adaptor, care le transmite către sistemul de operare pentru a urma comanda. Este o configurație simplă care funcționează bine în majoritatea timpului.
Dacă aveți probleme cu mouse-ul wireless, acest tutorial este pentru dumneavoastră. Acesta acoperă modul de depanare a unui mouse wireless în Windows și vă va face să funcționați din nou în cel mai scurt timp!
Depanarea unui mouse fără fir
Simptomele unui mouse wireless care are probleme vor fi mișcarea neregulată, cursorul de pe desktop sărind sau tresărind, cursorul nu se mișcă corect sau chiar nu se mișcă deloc. Toate acestea pot fi rezolvate cu una sau alta dintre aceste soluții. Acest tutorial presupune că mouse-ul fără fir a funcționat bine o vreme și apoi a început brusc să aibă probleme.
Schimbați suprafața pe care se află mouse-ul
Chiar și mouse-urile optice pot avea uneori o problemă cu suprafața pe care sunt utilizate. Aceasta ar putea fi prea lucioasă, prea aspră sau nepotrivită. Încercați un alt covoraș pentru mouse, o masă sau chiar o carte pentru a vedea dacă o schimbare de suprafață rezolvă problema.
Dacă suprafața este prea reflectorizantă sau anumite modele, atunci veți avea probleme cu mouse-ul wireless. O altă problemă ar putea fi culoarea suprafeței. Culori precum roșu, cyan, violet și negru plat pot interfera cu urmărirea mișcărilor mouse-ului.
Verificați Dongle-ul USB
În continuare, verificați dacă dongle-ul USB este la locul lui și nu a fost mutat sau deplasat din poziție. Opțional, scoateți-l, așteptați câteva secunde și introduceți-l într-un alt port USB. Permiteți-i lui Windows să îl preia și să îl testeze din nou înainte de a încerca să folosiți acel mouse wireless.
La inserarea unui dispozitiv USB, Windows caută mai întâi driverele pentru a-l opera/recunoaște. O simplă reintroducere a dispozitivului poate rezolva probleme minore, temporare, care pot apărea în Registru etc.
Reglați bateria mouse-ului
Majoritatea tipurilor de mouse wireless vor avea un compartiment dedesubt care găzduiește bateria. Întoarceți mouse-ul și verificați dacă bateria este încă acolo, în stare bună și atinge terminalul așa cum ar trebui. Scoateți bateria și asigurați-vă că este curată și fără resturi și puneți-o la loc.
Unele mouse-uri fără fir au comutatoare de pornire/oprire dedesubt pentru a ajuta la economisirea bateriei. Verificați să vă asigurați că al dvs. este pornit și nu a fost oprit din greșeală.
Schimbați bateria
Am verificat mai devreme dacă bateria era la locul ei și fără murdărie și resturi. Acum, după ce am eliminat multe cauze comune ale problemelor mouse-ului wireless, ar trebui să ne uităm la schimbarea bateriei.
Desfaceți compartimentul de sub mouse, scoateți bateria și puneți una nouă. Dacă mouse-ul funcționează, minunat, ați terminat cu depanarea. Dar, dacă nu funcționează, puteți lăsa bateriile noi la locul lor sau le puteți pune la loc pe cele vechi.
Curățați-vă mouse-ul
În timp ce este demontat, veți dori să verificați și dacă sfera sau portul optic este curat și lipsit de murdărie și resturi.
- Cu mouse-ul oprit și cu bateria scoasă, slăbiți și scoateți șuruburile care țin mouse-ul împreună, de obicei sunt doar unul sau două.
- În continuare, desfaceți cu grijă mouse-ul, este posibil să fie nevoie să folosiți o unealtă de plastic pentru a desface clemele de fixare din interiorul capacului mouse-ului.
- Acum, îndepărtați ușor orice resturi și curățați roata de urmărire a mouse-ului și componentele interne cu un tampon de bumbac sau o cârpă din microfibră și puțin alcool (folosiți doar o cantitate mică).
- După ce lăsați interiorul mouse-ului să se usuce timp de câteva secunde, alcoolul se evaporă rapid, reasamblați mouse-ul și apoi porniți-l din nou.
- În cele din urmă, testați-l pentru a vedea dacă totul funcționează corect.