Mutare majoră în industria retailului alimentar! Cora iese din România – cine preia afacerea

Mutare majoră în industria retailului alimentar! Cora iese din România – cine preia afacerea

Gigantul Carrefour preia operaţiunile din România ale retailerului Cora într-o trazacţie ce are de-o parte şi de alta a mesei investitori francezi, spun sursele ZF din piaţă. Până la publicarea ştirii, cele două părţi nu au răspuns solicitării ZF.

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

Trazacţia ar urma să se semneze în această săptămână şi vizează cele zece hipermarketuri şi alte câteva magazine de proximitate modernă sub brandul Cora.

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

Pentru operaţiunile de pe plan local ale Cora – cel mai mic retailer internaţional ca cifră de afaceri şi totodată unul dintre cei mai puţin extinşi – şi-au manifestat interesul şi alţi jucători mari din piaţă, mai spun sursele ZF.

Luju.ro: ÎN LOC SĂ FIE ÎN PUŞCĂRIE, NEGULESCU AMENINȚĂ– Mesaj trimis de paraditorul „Portocală” fostului premier Victor Ponta

Aceasta nu este prima încercare de vânzare a companiei, de-a lungul anilor ZF a scris în mai multe rânduri că acţionarii nu sunt mulţumiţi de rezultatele locale şi caută cumpărător. Deşi au mai fost discuţii de-a lungul timpului, chiar şi cu Carrefour, până acum ele nu s-au concretizat. De această dată însă, prin această tranzacţie, Cora îşi face exitul din România.

Cora a închis anul 2021 cu afaceri de 1,55 de miliarde de lei, cu 5% mai mici decât în 2020, fiind singurul retailer pe minus în al doilea an de pandemie. Mai mult, pierderile nete au fost de 43 de milioane de lei, faţă de 4,8 milioane de lei profit net în 2020.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191