NASA descoperă o planetă asemănătoare Pământului. Telescopul James Webb ne va oferi curând detalii inedite

NASA descoperă o planetă asemănătoare Pământului. Telescopul James Webb ne va oferi curând detalii inedite

Datele obţinute de telescopul James Webb au dus la o nouă descoperire, a anunţat miercuri Agenţia Spaţială Europeană (ESA). Oamenii de ştiinţă au confirmat într-adevăr prezenţa unei exoplanete, o premieră de la lansarea telescopului, informează news.ro.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Numită „LHS 475b”, această nouă exoplanetă prezentă în constelaţia Octans, are 41 de ani lumină, seamănă cu Pământul întrucât diametrele sunt identice în proporţie de 99%, a explicat ESA în comunicat.

Nanu şi Volosevici, în dialog cu sute de ploieşteni din cartierele Muzicanți şi Bereasca

Dar LHS 475b şi Pământul sunt foarte diferite. Exoplaneta confirmată de datele lui James Webb este mult mai aproape de steaua sa decât este Pământul de Soare: îşi finalizează orbita în doar două zile.

În atenția Poliției Prahova/ „3000 de cetățeni au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în Câmpina!”

LHS 475b este, de asemenea, „cu câteva sute de grade mai caldă”. „Dacă sunt detectaţi nori, ar putea determina oamenii de ştiinţă să concluzioneze că planeta seamănă mai mult cu Venus”, spune Jacob Lustig-Yaeger de la Universitatea Johns Hopkins, citat de ESA.

De asemenea, pentru că steaua sa, pitică roşie, este mult mai rece decât Soarele nostru, LHS 475b ar putea avea o atmosferă. O întrebare pe care oamenii de ştiinţă o vor analiza în lunile următoare.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191