Negulescu s-a bucurat degeaba! Vlad Cosma a formulat apel la ICCJ

Negulescu s-a bucurat degeaba! Vlad Cosma a formulat apel la ICCJ

Fostul deputat Vlad Cosma, achitat definitiv in dosarul masluit de Mircea Negulescu, zis si “Portocala”, in care acesta din urma a folosit in rechizitoriu probe false si asa-zise declaratii de martor mincinoase, a atacat soluta privind achitarea in prima instanta a lui Negulescu, exclus din magistratura pentru acuzatii deosebit de grave.
Cosma si-a bazat actiunea prin care solicita revizuirea sentintei data in cazul lui Negulescu pe probe si marturii ale celor pe care “Portocala” i-a constans sa minta in declaratii, dar si pe un desfasurator al evenimentelor care demonstreaza ca faptele de care Mircea Negulescu l-a acuzat nu aveau cum sa se petreaca in realitate.

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Contactat de redactia Phonline.ro, fostul deputat Vlad Cosma a declarat ca va demonstra toate neregulile savarsite de Negulescu si va prezenta instantei sutele de plangeri formulate impotriva acestuia de catre cei amenintati de-a lungul anilor (judecatori, procurori, ziaristi, oameni de afaceri, politisti etc).

Ioana Neagu, umilita public de liberali acum 4 ani, s-a inscris in PNL inaintea alegerilor

“Am declarat apel impotriva solutiei si voi continua demersul de a demonstra absolut toate infractiunile savarsite de Mircea Negulescu. Exista sute de declaratii si plangeri impotriva acestuia, pe care le voi prezenta instantei de judecata.

Primarul PNL „Tudorică”, de la Păuleşti, şi-a pus ginerele candidat la Primăria Blejoi, tot din partea PNL

Cat despre plangerile pe care Mircea Negulescu le depune zilele acestea, stiu cu certitudine ca ele fac parte din modul lui de lucru. Mircea Negulescu a facut plangeri pe numele tuturor celor care il ancheteaza, inclusiv altor procurori de la Parchetul General, din 2017 si pana in prezent. Asa “a operat” intotdeauna acest personaj obsedat de trofee. Iar acum, cu atat mai mult, depune eforturi disperate pentru ca faptele grave pentru care este acuzat sa nu il duca acolo unde ii placea lui sa trimita oameni nevinovati si anume in arest.

In incheiere, ii reamintesc lui Mircea Negulescu ca sesizarea in acest dosar a plecat chiar de la procurorii Curtii de Apel Ploiesti.”, ne-a declarat fostul deputat.

In privinta solutiei de achitare in prima instanta a lui Negulescu, mai multi experti in drept penal contactati de redactia noastra au constatat neconcordanta dintre abuzurile savarsite de fostul procuror si decizia de achitare.
“Gasesc solutia data ca fiind aberanta si imi asum sa spun asta. Am avut ocazia sa studiez o parte din probele si declaratiile din care a reiesit cat se poate de clar modul in care acesta isi desfasura activitatea si pot spune ca la vremea respectiva, Mircea Negulescu era un fel de “calau” pentru oameni de afaceri sau personaje politice pe care isi propunea sa le reduca la tacere. Este deja de notorietate stilul de lucru al acestuia, dar si numarul mare al dosarelor in care este inculpat alaturi de Lucian Onea si ceilalti colegi.

In interpretarea mea, momentan, Mircea Negulescu se afla in pozitia unui om care nu mai are nimic de pierdut, drept urmare, face valuri de reclamatii si plangeri in speranta ca va intimida martorii din dosarul respectiv. In aceeasi masura, prin actiunile sale curente, Mircea Negulescu inteleg ca isi doreste sa ii descurajeze pe toti cei care au formulat vreodata plangeri penale impotriva sa.

Studiind probele si marturiile, cele reale, devine tot mai evident ca acest “vis portocaliu” se va spulbera cat de curand.”, ne-a comunicat un avocat contactat de Phonline.ro.

Informatii de background:

In urma probatoriului administrat de Parchetul General, s-a constatat ca inculpatul Mircea Negulescu, in calitate de procuror de caz intr-un dosar al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, ar fi ticluit probe nereale prin construirea unui scenariu mincinos, respectiv obtinerea unui denunt de la o persoana deja cercetata in acelasi dosar si consemnarea de declaratii nereale sub pseudonim de la mai multe persoane, ar fi realizat actiuni de determinare prin constrangere morala asupra a patru persoane, trei dintre acestea fiind audiate atat cu identitate protejata cat si cu identitate reala, sa dea declaratii mincinoase, totul in scopul de a proba existenta unor fapte de evaziune fiscala si coruperea alegatorilor si de a atrage raspunderea penala a unei persoane nevinovate pentru fapte imaginare.

Mircea Negulescu a fost exclus din magistratura in anul 2019 si ulterior trimis in judecata sub aspectul savarsirii infractiunilor de:

– cercetare abuziva, prev. de art. 280 alin. 1 si 2 din Codul penal;
– influentarea declaratiilor martorilor, prev. de art. 272 alin. 1 din Codul penal (patru infractiuni);
– participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare sub modalitatea instigarii in forma continuata, prev. de art. 52 alin. 3 din Codul penal in referire la art. 268 alin. 2 din Codul penal rap. la art. 47 din Codul penal si art. 35 alin. 1 din Codul penal.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191