Nehammer provoacă scandal în Austria: spune că oamenii sunt săraci pentru că nu muncesc și trimite copiii să mănânce la McDonalds

Nehammer provoacă scandal în Austria: spune că oamenii sunt săraci pentru că nu muncesc și trimite copiii să mănânce la McDonalds

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, este criticat în Austria în urma unor declarații controversate. A spus, în cadrul unei întâlniri cu membrii partidului său, că oamenii sunt săraci pentru că nu vor să muncească mai mult și că e imposibil să existe în țară copii care nu au o masă caldă, din moment ce un hamburger la McDonalds costă doar 1,4 euro.

PSD Prahova, întâlnire cu seniorii social-democrați. Prefectul Virgiliu Nanu, primarul Volosevici şi parlamentarii PSD au prezentat proiectele de viitor

Declarațiile au fost făcute la un restaurant din Hallein, la sfârșitul lunii iulie, dar o înregistrare video cu discuția a devenit virală în ultimele două zile pe rețelele sociale, potrivit publicației Kurier.

Coşmar pentru Onea&Portocală! Mihaela Iorga Moraru, „paradită” cu dosare măsluite, numită al doilea om din conducerea DNA Central

Nehammer spune că a avut o discuție cu „prieteni de stânga” care l-au acuzat că crește sărăcia în Austria.

1 Decembrie 2023: Ploieştenii sunt aşteptați la artificii, vin cald, mâncare tradițională şi parada militară

„Atunci de ce nu crește rata joburilor part-time? Nu crește nici și pentru femeile care nu au alte responsabilități”, spune Nehammer în înregistrare.

„Dacă nu am destui bani, muncesc mai mult. Pentru că așa o să am mai mulți bani. Dar asta nu se întâmplă. Cota locurilor de muncă part-time este neschimbată”, a continuat el.

Austriecii sunt scandalizați și de o altă declarație a lui Nehammer: acesta a sugerat că copiii săraci ar trebui să mănânce la McDonalds.

El era deranjat că unele rapoarte despre copii care „nu primesc o masă caldă” nu au dus la un „val de indignare”.

„Dar părinții? Ce înseamnă: un copil nu primește o masă caldă în Austria? Știți care este cea mai ieftină masă caldă din Austria? Nu este sănătoasă, dar este ieftină. Un hamburger la McDonalds. 1,40 euro. Dacă cumpăr și cartofi prăjiți – 3,50 euro. Și acum cineva susține serios că trăim într-o țară în care părinții nu-și permit această mâncare pentru copilul lor?”, a spus Nehammer.

Înregistrarea video a stârnit revoltă în rândul politicienilor austrieci.

Liderul social democaților din Austria (SPÖ), Andreas Babler, a scris pe Twitter: „Austriecii merită un cancelar care să respecte oamenii în loc să-i disprețuiască”

„Am văzut mulți oameni în situații cu adevărat dificile. Videoclipul lui Nehammer este o palmă pentru toți cei care nu s-au născut cu o lingură de aur în mână”, a spus Liderul SPÖ din Austria Inferioară, Sven Hergovich.

Reprezentanta Verzilor Karin Stanger a spus că declarațiile făcute de cancelar sunt „rușinoase”.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191