Novaia Gazeta: Un deținut de la lagărul în care a murit Navalnîi face dezvăluiri despre moartea disidentului

Novaia Gazeta: Un deținut de la lagărul în care a murit Navalnîi face dezvăluiri despre moartea disidentului

Unul dintre deținuții închiși în același lagăr în care se afla și disidentul Aleksei Navalnîi a povestit pentru publicația independentă Novaia Gazeta din Rusia despre ce s-a întâmplat în ziua în care a fost ucis opozantul. Prizonierul susține că ambulanțele au fost chemate la penitenciar după ce era clar că Navalnîi era deja mort și că în seara dinainte a fost întărită semnificativ securitatea.

Mircea Cosma, sfat pentru politicienii prahoveni: „Dacă nu aveți aceste răspunsuri, nu mai candidați prin acest județ!”

„Totul a început cu faptul că verificarea de seară, care are loc între orele 20:00 și 20:30 a fost făcută mult mai repede decât în mod obișnuit”, a declarat el.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

De asemenea, în dimineața zilei în care a murit Navalnîi, autoritățile penitenciare au început cu o perchiziție totală și cu confiscarea telefoanelor, cardurilor SIM și chiar a unor boilere. Moartea disidentului a devenit informație cunoscută în interiorul închisorii în jurul orei locale 8:00. În plus, nu a părut că au fost prezente ambulanțe înainte de declararea decesului disidentului.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

„De obicei, atât administrația închisorii, cât și prizonierii sunt informați despre astfel de controale nu cu o zi sau două înainte de sosirea lor, ci cu aproximativ o lună (…)

„Nu erau ambulanțe în colonie în dimineața zilei de vineri. Au apărut numai după ce s-a aflat peste tot că Navalnîi a murit. Deci, eu cred că Navalnîi a murit cu mult mai devreme decât în momentul anunțat.

Foarte probabil era mort deja de noaptea trecută. Altfel, de ce a mai fost nevoie să ne închidă în celule noaptea și să organizeze percheziții dimineața?”, a declarat prizonierul citat de publicația din Rusia.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191