Nu doar România a aruncat degeaba banii pe vaccinuri: Elveția distruge peste 14 milioane de doze din serul Moderna

Nu doar România a aruncat degeaba banii pe vaccinuri: Elveția distruge peste 14 milioane de doze din serul Moderna

Elveţia va distruge 9 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 produs de Moderna, ajunse la termenul de expirare, iar alte 5,1 milioane de doze vor avea aceeaşi soartă până în luna februarie, a anunţat miercuri guvernul elveţian, relatează Reuters și Agerpres.

Seria amenințărilor paraditorului „Portocală” continuă. Alți martori din dosar vorbesc despre pistolul pe care Negulescu il flutura in fata „victimelor”

Această risipă reflectă strategia elveţiană de a comanda mai multe vaccinuri decât era nevoie pentru a asigura că întreaga sa populaţie de circa 8,9 milioane dispune de suficiente provizii, chiar şi în eventualitatea unor blocaje de livrare sau a unor probleme de calitate.

Ploieşteanca Alexandra Bălan a câştigat un Oscar pentru cel mai bun film de animație. Alexandra are 32 de ani şi a fost elevă a Colegiului A.I. Cuza

Şi alte ţări au distrus sute de milioane de doze de vaccin expirat anti-COVID-19 de la diferiţi producători.

Mărturii ale părinților și rudelor copiilor consumatori de droguri: „În spitalele noastre îi internează o săptămână pentru că nu au paturi. Solicitarea este atât de mare”/ „Și eu sunt mama unui copil care se droghează, care acum e la pușcărie”/ „Fratele meu nu este la pușcărie, este în groapă”

„Prin această strategie aleasă deliberat, s-a acceptat că se va cumpăra prea mult vaccin şi unele din dozele procurate vor trebui revândute, transferate sau posibil distruse”, a menţionat cabinetul într-un comunicat.

De la finele lui 2020, Elveţia a primit 31,9 milioane de doze de vaccin de la Moderna şi alţi producători, din care au fost administrate 16,1 milioane. Alte 3,2 milioane au fost transferate unor ţări terţe.

Puţin sub 70% din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19 în Elveţia şi micul Liechtenstein învecinat, ceea ce este puţin faţă de ratele de vaccinare din multe alte ţări din Europa occidentală.

Autorităţile elveţiene au raportat 4,2 milioane de infectări cu COVID şi aproape 13,700 decese de la începutul pandemiei, aminteşte Reuters.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191