O femeie a postat fotografia cu mâncarea de la restaurant și s-a trezit cu notă de plată de 60.000 $. Ce greșeală a făcut

O femeie a postat fotografia cu mâncarea de la restaurant și s-a trezit cu notă de plată de 60.000 $. Ce greșeală a făcut

O femeie din China a fost șocată când a primit o notă de plată de de yuani, adică de dolari, la un restaurant, după ce a postat din greșeală codul QR pentru comandă online aferent mesei la care se afla, pe care alții l-au folosit pentru a plasa comenzi de mâncare.

Virgiliu Nanu şi-a exprimat sprijinul total pentru persoanele cu dizabilități în Prahova

Femeia – Wang – a spus că a vrut să posteze fotografii cu preparatele din restaurantul la care a fost împreună cu o prietenă, pe 23 noiembrie, dar a prins în cadru din greșeală și codul QR care era pe masă, pe care clienții îl folosesc pentru a comanda și a plăti consumația, potrivit South China Morning Post.

Virgiliu Nanu, noul preşedinte al CJ Prahova, îi răspunde lui Mihai Polițeanu: „Sunt deschis la dialog şi colaborare. Interesele ploieştenilor sunt pe primul loc”

În timp ce ea a postat fotografiile pe pagina ei de WeChat Moments, care poate fi accesată doar de cei cu care interacționează pe WeChat, mai multe persoane au scanat codul.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

În momentul în care un angajat al restaurantului a venit personal pentru confirmarea comenzii uriașe, de de dolari, Wang și-a dat seama că oamenii au folosit codul QR pe care l-a postat accidental.

Wang și-a șters postarea imediat, dar mai multe persoane au continuat să facă noi comenzi. Ea a presupus că cineva i-a salvat fotografia și a continuat să comande mâncare.

Potrivit unei imagini postate ulterior de Wang, oamenii au comandat de porții de rață, de porții de calamar și de porții de pastă de creveți.

Restaurantul nu a obligat-o pe Wang să achite nota de plată, a mutat-o la o nouă masă și a anulat toate comenzile noi făcute prin intermediul codului inițial.

Managerii au spus că nu au mijloace pentru a depista persoanele care au comandat mâncarea și nici nu pot să-i împiedice pe oameni să continue să comande cu acel cod.

Wang a spus că aceasta a fost o experiență traumatizantă pentru ea, din care a învățat că trebuie să acorde o atenție sporită la securitatea informațiilor și la ce postează online.

Multe persoane de pe rețelele sociale chineze au înțeles situația dificilă în care s-a aflat Wang, apreciind că aceste coduri QR utilizate de restaurante prezintă „un anumit risc, chiar dacă e confortabil să le folosești”.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191