O femeie de 106 ani dezvăluie obiceiurile care au ajutat-o să aibă o viață lungă și sănătoasă

O femeie de 106 ani dezvăluie obiceiurile care au ajutat-o să aibă o viață lungă și sănătoasă

Katie MacRae a împlinit 106 ani în luna noiembrie și spune că nu există un secret pentru a trăi atât de mult. Ea îi sfătuiește pe oameni să se bucure de viață, lucru pe care ea l-a făcut întotdeauna. Centenara dezvăluie însă că a avut mai multe hobby-uri și obiceiuri de-a lungul anilor, care, potrivit cercetătorilor, au contribuit la longevitatea acesteia, Business Insider.

La nici 3 zile de la alegeri, Tudorică de la Păuleşti a dat startul ilegalităților! Mită pentru USR-iştii care îl ajută să formeze majoritatea în Consiliul Local

Centenara s-a născut în apropiere de Londra, în anul 1917, în timp ce Primul Război Mondial era încă în plină desfășurare. După ce a renunțat la școală când avea 15 ani, Katie s-a angajat ca secretară. Ea și soțul ei și-au urmat fiul și s-au mutat în Australia în 1965, unde a locuit de atunci.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

După ce soțul ei a murit, Katie a locuit într-un sat de pensionari timp de 18 ani, înainte de a se muta într-un azil de bătrâni administrat de organizația non-profit Bolton Clarke din Queensland, în luna august a acestui an. Ea este membră a Clubului Centenar, care organizează evenimente pentru rezidenții de peste 100 de ani ai căminului și împărtășește poveștile lor de viață.

Marele eşec numit Bogdan Nica: O campanie dezastruoasă care a costat PNL Primăria Ploieşti

Întrebată care este sfatul ei pentru persoanele care doresc să trăiască o viață lungă, Katie a declarat: „Sfatul meu pentru oameni este să își trăiască viața din plin, să zâmbească și să se bucure de tot ceea ce le iese în cale.”

Deși genetica și faptul că nu fumează contribuie probabil la longevitatea ei, ea a împărtășit alți patru factori legați de stilul de viață care, în opinia ei, i-au permis să rămână zâmbitoare la o vârstă atât de înaintată.

Grădinăritul

„Iubesc grădinăritul și l-am iubit dintotdeauna, încă de când eram mică”, a spus Katie. „Îl ajutam pe tatăl meu atunci când ne mutam în casa nouă. Comunitatea avea un concurs de grădinărit, iar noi am câștigat un premiu când aveam 12 sau 13 ani.”

Ea a continuat să grădinărească de-a lungul vieții, ocupându-se inclusiv de plantele de la centrul de îngrijire a bătrânilor.

Grădinăritul este o pasiune pentru mulți oameni din Okinawa, o regiune a Japoniei în care oamenii trăiesc în mod normal până la peste 100 de ani. Cercetătorul în domeniul longevității Dan Buettner a declarat că această activitate ar putea fi benefică pentru longevitate, deoarece facilitează exercițiile zilnice, expune oamenii la vitamina D de la soare și îi fac să consume mai multe legume proaspete.

Bowling-ul

Katie joacă în mod regulat bowling și a participat recent la o competiție împotriva altor pensionari. Ea speră ca în curând să fie instalat un covor de bowling în locuința sa actuală, pentru a putea socializa mai mult cu alți rezidenți. „Chiar și persoanele în scaune cu rotile pot juca”, a spus ea.

Se crede că exercițiile fizice regulate sunt esențiale pentru a ne prelungi durata de viață, dar nu este nevoie să mergeți la sală pentru a vă menține activi, relatează sursa citată. De fapt, unii dintre cei mai bătrâni oameni din lume nu merg la sală. În schimb, ei fac multe plimbări, urcă scările și practică sporturi de grup, cum ar fi bowling-ul, pentru a face exercițiile fizice mai sociale și mai plăcute.

Munca și timpul ocupat

Katie a lucrat ca secretară în cea mai mare parte a vieții sale, atât în Marea Britanie, cât și în Australia, înainte de a se retrage pe terenul pe care ea și soțul ei îl dețineau, ceea ce a însemnat că a rămas ocupată cu îngrijirea acestuia.

Când s-a pensionat, a organizat spectacole, parade de manechine și excursii la teatru pentru pensionarii din comunitate.

Potrivit Business Insider, menținerea creierului activ este considerată a fi esențială pentru longevitate, la fel ca exercițiile fizice și o dietă sănătoasă. În plus, cercetătorii de la LongeviQuest, o organizație de cercetare a longevității, susțin că a munci cât mai mult timp posibil era ceva obișnuit în rândul centenarilor și supercentenarilor cu care au vorbit.

„Zâmbește!”

Cel mai mare sfat al lui Katie este „zâmbește, fii fericit și bucură-te de viață”.

Cercetătorii au descoperit că centenarii au avut tendința de a căuta partea bună a lucrurilor, au fost recunoscători pentru ceea ce au avut și și-au cultivat în mod activ relațiile, astfel că o atitudine pozitivă este un alt obicei cheie pentru longevitate.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191