O femeie de 85 de ani din Braşov a cumpărat cu 723 de lei un apartament evaluat la 87.000 de euro. Doamna Suciu a explicat cum a dat „tunul”

O femeie de 85 de ani din Braşov a cumpărat cu 723 de lei un apartament evaluat la 87.000 de euro. Doamna Suciu a explicat cum a dat „tunul”

Doamna Suciu ne face turul apartamentului din Braşov pe care tocmai l-a cumpărat cu fabuloasa sumă de 723 de lei. Ştirea a făcut senzaţie, dar proprietara de 85 de ani spune că nu este un tun imobiliar. Doar finalul unui război de 27 de ani cu Primăria.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Lucia Suciu, proprietară: Uitaţi-vă! Noi a trebuit să înlocuim fereastra aceasta pentru că nu se închidea. Plus că toată lemnăria este veche, e putredă.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Cu titlul de proprietate rămas în URSS, primăria a susţinut că imobilul nu se poate vinde

Doamna Suciu ne faceCu titlul de proprietate rămas în URSS, primăria a susţinut că imobilul nu se poate vinde turul apartamentului din Braşov pe care tocmai l-a cumpărat cu fabuloasa sumă de 723 de lei. Ştirea a făcut senzaţie, dar proprietara de 85 de ani spune că nu este un tun imobiliar. Doar finalul unui război de 27 de ani cu Primăria.

Virgiliu Nanu promite sprijin total pentru investițiile în Prahova: Vizită oficială la Cameron România SA

Lucia Suciu, proprietară: Să fie mulţumiţi domnii de la primărie şi Consiliul Local că nu i-am băgat pe penal. Pentru că în mod normal este o discriminare.

Cele două camere plus bucătăria din casa de secol 19 au fost închiriate de stat soţilor Suciu în 1959. În 1996, au făcut cerere de cumpărare, conform legii care acorda prioritate la achiziţie chiriaşilor. S-au izbit de refuz.

Lucia Suciu, proprietară: Au spus: casa e fără titlu de proprietate, deoarece a fost dată ca despăgubire de război statului sovietic, după război.

Cu titlul de proprietate rămas în URSS, primăria a susţinut că imobilul nu se poate vinde. Familia a acceptat situaţia până în 2003, când a aflat că alţi locatari din imobil reuşiseră să cumpere. A urmat un şir de petiţii, iar în 2021, femeia, acum văduvă, a dat autorităţile în judecată. Instanţa a decis că are dreptul de a cumpăra la preţul din 1996, când a depus cererea.

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov: Legea 112 din 1995 spune foarte clar modul în care se face calculul. Astfel încât s-a ajuns ca persoana respectivă astăzi să plătească acea sumă de bani, 723 de lei.

Lucia Suciu, proprietară: Atunci era vreo 70 şi ceva de mii, sau aşa ceva, acum este 700 şi ceva de lei. În alte condiţii, preţul ar fi considerabil mai mare.

Cazul a provocat un adevărat scandal în Consiliul Local din Braşov

Andreea Toderică, consultant imobiliar: Un apartament de două camere în funcţie de etaj, îmbunătăţiri, orientare, se poate tranzacţiona şi se şi găseşte pe piaţă undeva în jur de  de euro.

Claudiu Loghin, reporter Observator​: Apartamentul în cauză este într-o casă de pe această stradă. Suntem la nici 100 de metri de Tâmpa şi parcul verde al Braşovului şi la mai puţin de un kilometru de piaţa sfatului. Vorbim despre una dintre cele mai bune zone imobiliare din municipiu.

Cazul a provocat un adevărat scandal în Consiliul Local din Braşov. A fost cerută demiterea conducerii societăţii care administrează patrimoniul imobiliar al orașului şi care a refuzat să vândă femeii apartamentul în ultimii 27 de ani. Administraţia locală trebuie să achite şi de lei, cheltuieli de judecată, de şapte ori mai mult decât a primit pe apartament.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191