O fetiță de doar 12 anişori din Prahova trece prin bătălii prea dure. Părăsită de tată la naştere, Alexandra trebuie să învingă acum cancerul

O fetiță de doar 12 anişori din Prahova trece prin bătălii prea dure. Părăsită de tată la naştere, Alexandra trebuie să învingă acum cancerul

Un destin mult prea dur pentru un copil ale carui singure preocupari ar trebui sa fie joaca, socializarea si mersul la scoala.

Cum cheltuie PNL banii partidului: Plăteşte figuranți să facă circ prin Ploieşti. Doar urmează an electoral…

Alexandra, o fetita de doar 12 ani din comuna prahoveana Varbilau, are nevoie de noi, acum mai mult decat oricand.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Parasita de tata inca de la nastere, Alexandra a avut-o alaturi doar pe mama ei, care a crescut-o ca pe un bibelou si a facut eforturi mari pentru ca micuta sa nu resimta absenta celuilalt parinte. Chiar daca Alexandra s-a intrebat de multe ori de ce a fost respinsa de propriul tata, micuta a reusit totusi sa isi contureze o copilarie cat de cat normala.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Printre pasiunile Alexandrei se numara desenul, matematica, dar si mersul pe bicicleta, insa in urma diagnosticului crunt primit din partea medicilor, copila a fost nevoita sa renunte la toate activitatile care ii ofereau bucurie.

Cum o putem ajuta pe Alexandra, aflati din materialul publicat de Observatorul Prahovean:

Abia aștepta să înceapă clasa a V-a. Chiar în prima zi, imediat după festivitatea de deschidere a noului an școlar, Alexandra a resimțit o durere cumplită în zona șoldului. Medicul de familie i-a spus că are o „întindere musculară și că trebuie să forțeze piciorul”. Durerile, însă, au devenit atroce. Mama a hotărât să o ducă de urgență la Spitalul de Pediatrie din Ploiești, unde medicii, în urma investigațiilor, i-au pus diagnosticul de formațiune tumorală cu evoluție necunoscută și imprevizibilă.

Fetița a ajuns la București, la Spitalul Clinic de Copii „Victor Gomoiu”, iar de aici a fost trimisă la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”, din capitală. Aici, diagnosticul medicilor de la Ploiești a fost confirmat: tumoră osoasă șold stâng și femur stâng, evoluție necunoscută și imprevizibilă.

Un șoc pentru o femeie care s-a zbătut să crească singură un copil, un șoc și pentru o fetiță care iubea să se plimbe cu bicicleta și pentru care școala însemna șansa ei la un viitor mai bun.

„Alexandra e un copil delicat și înțelegător. Iubește matematica și desenul și îi place să se plimbe cu bicicleta. A fost în clasa a V-a doar o zi, din păcate. De pe 11 septembrie suntem numai prin spitale. Deja fiica mea nu mai poate merge, se deplasează în scaunul cu rotile. Medicii sunt rezervați în privința șanselor ei. Trebuie făcute 11 ședințe de chimioterapie și abia apoi doctorii vor stabili dacă operația de extirpare a tumorii se impune sau nu. Practic, în funcție de reacția organismului ei, știm dacă trăiește sau nu”, ne-a povestit, cu lacrimi în ochi, mama Alexandrei, Ramona.

Nimeni, niciodată nu e pregătit să afle că al lui copil suferă de o boală incurabilă. Sunt sentimente și reacții copleșitoare pe care niciun părinte nu ar trebui să le trăiască vreodată. Asta fiindcă cele mai de preț lucruri pe care o mamă le vrea pentru copilul ei sunt fericirea și sănătatea. Iar atunci când viața te încearcă, nu poți decât să lupți cu toate puterile pentru a învinge. Și asta face azi Ramona, mama Alexandrei. Luptă. Însă pentru asta are nevoie de toți oamenii buni aproape.

Din nou solidaritatea unei comunități poate face diferența în cazul micuței Alexandra. E nevoie de bani pentru tratamente, e nevoie de rugăciuni și vorbe calde. E atâta iubire în sufletul acestei mame, dar și atâta frică. Știe că viața fetei ei atârnă de un fir de păr.

Îi e cumplit să trăiască cu incertitudinea, dar și mai cumplit îi este să știe că nu poate răzbate de una singură. Nu fără sprijinul oamenilor cu suflet bun care o pot ajuta pe prahoveancă pentru a putea suporta tot ceea ce înseamnă investigațiile și tratamentul cu chimioterapie al Mariei Alexandra.

E-un drum lung, dar unul presărat cu speranță și șansa că, într-o zi, fetița va zâmbi din nou. Și va trăi la fel de frumos, așa cum a făcut-o până în septembrie, atunci când i s-a pus cumplitul diagnostic.

Cine vrea să sprijine cazul Mariei Alexandra o poate contacta pe mama fetiței. Ramăna Costache, la numărul de telefon 0792.458.623.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191