O româncă din Grecia a rezistat 5 zile, între puhoaie, datorită singurul magazin deschis în Volos: „Ne-au dat carne congelată. Tot satul a mâncat grătar”

O româncă din Grecia a rezistat 5 zile, între puhoaie, datorită singurul magazin deschis în Volos: „Ne-au dat carne congelată. Tot satul a mâncat grătar”

Un drum rupt de ape în Lefokastron, la 30 de kilometri de Volos, stă în calea salvării a 30 de români, blocaţi în staţiune. Oamenii au cerut ajutorul autorităţilor elene, dar li s-a transmis să aştepte.

Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

Stațiuni turistice devastate de puhoaie, în Grecia

Staţiunea devastată de puhoaie a rămas fără curent electric. În magazinele care au mai rămas deschise e bătaie pe ultimele produse. Turiştii nu ştiu dacă vor mai găsi provizii: „Suntem de câteva zile fără apă, aici avem curent dar nu este apă şi încercăm să găsim modalităţi de a pleca acasă”.

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

Alt grup de români a avut mai mult noroc. Diana a rămas izolată încă de luni într-o staţiune aflată la 70 de kilometri de Volos. Azi, a fost preluată de o maşină de pompieri, care a reuşit să-şi croiască drum până la ea.

Concurs de fotografie lansat de fosta Rafinărie Steaua Română. Premii in valore de 3000 euro

Diana Sava, turistă: Ne-au luat pe mine, soţul, copilul, căţelul şi încă doi localnici. Sunt drumuri rupte, se circulă aşa, pe margine, dar am reuşit să ajungem cu bine.

După o călătorie prin munţi, pentru că podul drumului principal era rupt, a ajuns cu bine în Volos. De aici trebuie să se descurce pe cont propriu. Femeia a rezistat cinci zile datorită supermarket-ului rămas deschis în staţiune, chiar dacă nu mai avea curent.

Diana Sava, turistă:Ieri am reuşit şi am făcut un grătar. A fost cel mai bun grătar din viaţa noastră. Pentru că ne-au dat carnea care fusese congelată şi care oricum se strica şi tot satul a mâncat ieri grătar.

Șapte morți în Grecia, în urma inundațiilor catastrofale

Şapte oameni şi-au pierdut viaţa în Grecia, în urma celor mai mari indundaţii din ultima jumătate de secol. Cel mai grav afectată este Thesalia, unde localităţi întregi au fost înghiţite de apă.

Zi şi noapte, pompierii, împreună cu militarii mobilizaţi, au intervenit pentru a-i salva pe oamenii surprinşi de ape în case. Unii au fost duşi în siguranţă cu elicoterul, alţii, cu bărci.

În regiunea Larissa, autorităţile au folosit drone pentru a trimite medicamente bolnavilor sinistraţi. Ploile au încetat în cea mai mare parte a ţării, însă multe regiuni rămân inundate. În unele locuri, nivelul apei depăşeşte doi metri.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191