O scamatorie veche revine în forță pe Internet: metoda prin care oamenii sunt păcăliți

O scamatorie veche revine în forță pe Internet: metoda prin care oamenii sunt păcăliți

Prin intermediul Facebook, cu ajutorul unor conturi deja compromise, atacatorii transmit mesaje de tipul ‘seamănă cu tine’, ‘apari în acest video’ sau ‘tu ești în videoclip’ căruia îi alătură de regulă un link malițios sau potențial fraudulos, anunță DNSC, informează Mediafax.

Se lucreaza „la foc automat” pe Bulevardul Castanilor. A fost decopertat asfaltul vechi aproape în totalitate

„După valul de postări sponsorizate care propagau tentative de fraudă, atacatorii au reactivat și metoda ‘tu esti in video’. Tot prin intermediul Facebook, cu ajutorul unor conturi deja compromise, atacatorii transmit mesaje de tipul ‘seamănă cu tine’, ‘apari în acest video’ sau ‘tu ești în videoclip’ căruia îi alătură de regulă un link malițios sau potențial fraudulos”, anunță Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

Nu o fi Volosevici „pe sufletul” tuturor, dar şi nouă ne place să găsim probleme la soluții! Cum o dai, tot nu e bine…

La ce să fim atenți

Un student de la UPG, dealer de droguri în Ploieşti. Tânărul şi iubita lui au primit închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunității

Potrivit DNSC, atacatorii pretind așadar a fi un video sau o poză în care apare persoana căruia i-au transmis mesajul. „Este doar o metodă de a stârni curiozitatea potențialei victime și a o determina să dea click. În trecut, accesarea acelui link de pe dispozitiv redirecționa către site-uri de phishing sau care livrau malware, astfel încât cei vizați puteau pierde accesul la conturile Meta, puteau furniza date sensibile atacatorilor sau ajungeau chiar să se aboneze la anumite servicii cu suprataxă”, conform sursei citate.

În cazul în care observați că din contul dvs s-au transmis astfel de mesaje, DNSC recomandă schimbarea imediată a parolei contului de Facebook și activarea autentificării în doi pași (2FA), asigurarea că nu au fost acordate permisiuni unor aplicații terțe din Facebook, a aplicațiilor instalate pe dispozitiv, verificarea setărilor de confidențialitate și scanarea dispozitivului cu o soluție de securitate.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191