O țară NATO anunță că este pregătită să trimită trupe în Ucraina

O țară NATO anunță că este pregătită să trimită trupe în Ucraina

Lituania este pregătită să își trimită soldații într-o misiune de instruire în Ucraina, în ciuda amenințărilor nucleare pe care le lansează Rusia, a anunțat premierul lituanian Ingrida Simonyte într-un interviu publicat miercuri de Financial Times, potrivit The Moscow Times.

Nicolae Ciucă recunoaște că imaginea i-a fost AFECTATĂ de scandalul „Baronului Lamborghini”, Iulian Dumitrescu: „Da, mi-a dăunat, ca imagine”

Comentariile premierului Lituaniei vin după ce Ministerul rus al Apărării a anunțat că forțele sale se pregătesc să efectueze exerciții cu arme nucleare tactice ca răspuns la „amenințările și provocările” occidentale.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

„Dacă ne-am gândi doar la răspunsul rusesc, atunci nu am putea trimite nimic. La fiecare două săptămâni auzi că cineva va fi bombardat cu arme nucleare”, a declarat Simonyte pentru Financial Times despre posibilitatea ca lituanienii să trimită truper în Ucraina.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

Lituania, membră a UE și NATO, a propus anterior să-și trimită trupele în Ucraina în scopuri de antrenament, dar Kievul nu a făcut încă o astfel de cerere, mai notează publicația britanică.

Rusia l-a convocat pe ambasadorul francez, marți, pentru a protesta față de politicile „provocatoare” ale Franței, ca urmare a declarațiilor făcute de Emmanuel Macron pentru The Economist săptămâna trecută, când a spus că trupele occidentale ar putea fi trimise în Ucraina dacă forțele ruse rup liniile de front ucrainene.

„Ei vorbesc despre disponibilitate și chiar despre intenția de a trimite contingente armate în Ucraina – adică, de fapt, să pună soldați NATO în fața armatei ruse. Este o rundă complet nouă de tensiuni care escaladează. Este fără precedent și impune măsuri speciale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191