O turistă din România a murit în Halkidiki după ce ambulanța a întârziat mai mult de o oră

O turistă din România a murit în Halkidiki după ce ambulanța a întârziat mai mult de o oră

Femeia, în vârstă de 63 de ani, și-a pierdut cunostinta miercuri într-o tavernă din Ouranoupoli, Halkidiki, iar potrivit publicației locale ThessToday, au trecut 75 de minute până la sosirea ambulanței, timp în care aceasta a suferit un infarct și a decedat.

VIDEO/ Primarul Andrei Volosevici a răbufnit la adresa managerului Spitalului Județean: La Terapie Intensivă lipsesc medicamente esențiale! Familiile şi le cumpără!”

ThessToday scrie că femeia făcea parte dintr-un grup aflat într-o croazieră, care a debarcat miercuri în portul Ouranoupoli și în jurul orei 14.00, ea s-a simțit rău în timp ce se afla într-o tavernă cu grupul, iar serviciul de urgență a fost alertat imediat. Problema este, conform publicației locale, că întreaga prefectură Halkidiki are doar cinci centre medicale, iar distanțele dintre ele sunt destul de mari.

Comunele Gornet şi Drăgăneşti au atras peste 5 milioane de euro, prin „Anghel Saligny”. Prefectul Virgiliu Nanu, alături de cei doi primari, la semnarea contractelor de finanțare

Astfel, în ciuda faptului că ambulanța a pornit de la Centrul de sănătate Agios Nikolaos spre Ouranoupoli, distanța pe care a trebuit să o parcurgă a fost de o oră și 15 minute.

Conferinta de presa la PSD Ploiesti/ Gheorghe Sîrbu, fost PNL: „Roberta Anastase ne zicea sa blocam investitiile in Ploiesti. M-a pus invlusiv pe mine sa votez impotriva mea!”

Până să ajungă echipajul, femeia a decedat. Medicii au încercat să o resusciteze, dar decesul a fost înregistrat la ora 16.00, la două ore după ce femeii i s-a făcut rău.

Probleme majore cu ambulanțele în Grecia

Potrivit publicației de limbă engleză KeepTalkingGreece, este al treilea deces înregistrat de duminică încoace, din cauza întârzierii ambulanțelor.

Televiziunea Skai TV relatează că, în prezent, există un milion de turiști în Halkidiki, nordul Greciei, și doar patru ambulanțe de serviciu pentru a parcurge distanțe lungi.

Înainte de decesul turistei din România, o femeie însărcinată, în vârstă de 19 ani, și bebelușul ei au murit, marți, la Nea Makri, la 37 km de Atena, după ce ambulanța a întârziat 5 ore. Tânăra, gravidă în luna a 8-a, a sângerat intern.

Unii reprezentanți ai serviciului de ambulanță au dat vina pe rudele tinerei, care nu au descris exact situația ei, ceea ce a dus la „estimarea falsă că nu este o urgență” din partea centrului care preia apelurile.

Duminică, o femeie în vârstă de 63 de ani a murit într-o camionetă de fermă, în drum spre spitalul din Kos, întrucât nu era nicio ambulanță disponibilă care să o preia. Singura ambulanță din zonă se afla la un alt caz.

 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191