Originea COVID. Varianta laboratorului nu mai e o teorie a conspirației, ci este ‘singura’ explicație credibilă (John Ratcliffe)

Originea COVID. Varianta laboratorului nu mai e o teorie a conspirației, ci este ‘singura’ explicație credibilă (John Ratcliffe)

Fostul director al Serviciului de Informații, John Ratcliffe, a declarat că teoria potrivit căreia COVID-19 s-a scurs dintr-un laborator din Wuhan, China, este „singura” explicație credibilă pentru pandemia care a făcut milioane de victime în întreaga lume.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

„Evaluarea mea în cunoștință de cauză, în calitate de persoană cu acces la fel de mult ca oricine la serviciile de informații ale guvernului nostru… a fost și continuă să fie că o scurgere din laborator este singura explicație susținută în mod credibil de serviciile noastre de informații, de știință și de bunul simț”, a declarat marți Ratcliffe în fața subcomitetului specializat al Camerei Reprezentanților pentru pandemia de coronavirus, arată New York Post.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

„Dacă informațiile și dovezile noastre care susțin o scurgere de laborator ar fi puse alături de informațiile și dovezile care indică o teorie a originilor naturale sau a răspândirii, partea cu scurgerea de laborator ar fi lungă, convingătoare, chiar copleșitoare – în timp ce partea cu răspândirea ar fi aproape goală și firavă”, a adăugat Ratcliffe.

Virgiliu Nanu promite sprijin total pentru investițiile în Prahova: Vizită oficială la Cameron România SA

De când a părăsit guvernul în 2021, Ratcliffe a acuzat în repetate rânduri Partidul Comunist Chinez aflat la putere că a orchestrat o „mușamalizare masivă” a rolului său în pandemie.

 

Acest efort este în curs de desfășurare, a declarat el, în condițiile în care Ambasada Chinei din Washington DC s-a opus în mod oficial audierii subcomisiei, iar oficialii din China au făcut „eforturi mari” pentru a ascunde adevărul.

 

Tacticile PCC au variat „de la distrugerea testelor medicale, a mostrelor și a datelor, la intimidarea și dispariția martorilor și a jurnaliștilor, la minciuna și constrângerea autorităților sanitare mondiale și chiar la răspândirea de propagandă”, potrivit lui Ratcliffe.

Președintele subcomisiei, Brad Wenstrup, a promis în timpul audierii că „tacticile de intimidare” ale Beijingului nu vor opri activitatea de supraveghere a COVID – și s-a angajat să trimită o scrisoare ambasadorului chinez în SUA prin care va solicita o cooperare suplimentară.

Un raport publicat luni de biroul senatorului Roger Marshall a acuzat, în mod similar, guvernul chinez de „mușamalizare” și a indicat că pandemia ar fi putut începe cu două scurgeri de laborator separate angajate în cercetări riscante de „câștig de funcție”.

Ratcliffe a declarat că el și alți oficiali ai administrației Trump s-au confruntat cu mai multe „provocări” pentru a transmite publicului informații despre teoria scurgerilor din laboratoare, inclusiv „preocupări legitime cu privire la sursele și metodele noastre de informații deținute îndeaproape, precum și blocaje ilegitime care au avut legătură cu conflicte de interese profesionale și politici partizane”.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191