Până și arheologilor le e teamă să-l deschidă. Ce s-ar afla în mormântul Primului Împărat al Chinei

Până și arheologilor le e teamă să-l deschidă. Ce s-ar afla în mormântul Primului Împărat al Chinei

China ascunde unele dintre cele mai mari comori istorice ale lumii, iar una dintre ele este Mausoleul Împăratului Qin Shi Huang. Cu o istorie veche de de ani, acest mormânt spectaculos rămâne, în continuare, o enigmă pentru arheologii și cercetătorii din întreaga lume. Și asta pentru că arheologii se tem, pur și simplu, să îl deschidă din cauza faptului că ar putea fi plin de capcane mortale.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Situat în districtul Lintong din Xi’an, provincia Shaanxi, Mausoleul Împăratului Qin Shi Huang este celebru pentru garda sa de teracotă – sculpturi impresionante care au fost create pentru a-l proteja pe împărat în lumea de apoi. Aceste figuri de teracotă reprezintă o armată întreagă și sunt o mărturie a bogăției și a puterii acestui mare conducător chinez din secolul al III-lea î.Hr (a domnit între anii 221 și 210 î.Hr.) .

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Cu toate că au fost efectuate cercetări ample în anumite părți ale necropolei, mormântul împăratului nu a fost niciodată deschis integral. De ce? Răspunsul se află în fricile legate de ceea ce s-ar putea afla în adâncurile acestuia.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

Istoricul chinez antic Sima Qian, care a trăit cu aproximativ 100 de ani după moartea lui Qin Shi Huang, a lăsat o relatare care menționează posibile capcane ascunse în interiorul mormântului. Această perspectivă istorică, combinată cu tehnologiile moderne de cercetare și descoperire, au alimentat curiozitatea și temerile cercetătorilor în ceea ce privește deschiderea mormântului.

Meșteșugarilor li s-a ordonat să confecționeze arbalete și săgeți pregătite să tragă în oricine intră în mormânt. Mercurul a fost folosit pentru a simula cele o sută de râuri, Yangtze și Râul Galben, precum și marea cea mare, și a fost setat să curgă mecanic”, se arată în text, conform IFL Science, citat de

Anumiți oameni de știință consideră aceste relatări ca fiind de domeniul fantasticului. În același timp, un studiu din 2020 a arătat că, concentrațiile de mercur din preajma mormântului se aflau la niveluri mult mai mari decât preconizau.

Este posibil ca mercurul extrem de volatil să scape prin fisuri, care s-au dezvoltat în structură de-a lungul timpului, iar investigația noastră susține înregistrările cronicilor antice despre mormânt, despre care se crede că nu a fost niciodată deschis/populat”, se mai arată arată în document.

Qin Shi Huang, figura impresionantă și ambițioasă care a condus prima unificare a Chinei, este înconjurat de legende și mister. În istorie, există indicii cum că, acest mare împărat a devenit obsedat de căutarea nemuririi și a căzut pradă consumului de mercur, crezând că acesta îi va aduce viața veșnică. El este cunoscut pentru obiceiul său de a consuma vin amestecat cu mercur, o alegere care ar fi putut să-i provoace otrăvirea cu mercur și, în cele din urmă, moartea sa la vârsta de 49 de ani.

Cu toate acestea, temerile legate de mercur nu sunt singurul obstacol în calea arheologilor care doresc să exploreze mormântul împăratului. Există și preocupări legate de protejarea și conservarea acestui sit istoric impresionant. Mormântul și Armata de teracotă asociată cu el au fost recunoscute ca situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO, ceea ce înseamnă că trebuie luate măsuri speciale pentru a le conserva și a le proteja pentru generațiile viitoare.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191