Patru medalii și tot atâtea premiere

Patru medalii și tot atâtea premiere

Ultimul gong oficial din boxul românesc în acest an s-a dat în comuna Bălești, din Târgu-Jiu. Acolo s-a desfășurat, recent, Campionatul Naţional de Box pentru Seniori şi Tineret, competiție unde CSM Ploiești a cucerit patru medalii prin boxerii săi. Careul de medalii a însemnat o premieră absolută pentru pugiliștii antrenați de Titi Tudor și Adrian Pârlogea.

Iulian Dumitrescu a cucerit medalia de aur fiind pentru prima oară când talentatul boxer reușește această performanță la ,,seniori” și, totodată, la categoria „86 kg”. Iulian a trecut în finală de reprezentantul clubului Dinamo, Iura Cureleac. Cele două titluri de vicecampioni au fost aduse de Cosmin Bănică şi Georgian Călin, ambii fiind la primele medalii de argint la categoria ,,tineret”. Tot amândoi au fost învinşi la puncte în finalele de la categoriile „51 kg”, respectiv „63.5 kg”.

Bănică a pierdut în faţa craioveanului Massimo Molner, sportivul CSM-ului nefiind însă în plenitudinea forţelor din cauza unei indigestii, iar Călin a fost declarat învins în confruntarea cu ieșeanul Ionuţ Roman deşi maestrul emerit Titi Tudor a fost de părere că deciziile arbitrilor nu au fost cele mai corecte. O altă premieră a fost medalia de bronz castigate de Leonard Radu, la categoria „80 kg” – „tineret”.

A fost ultimul gong din 2022 la masculin, însă treaba în boxul feminin încă nu este încheiată. Asta pentru că Federația Română de Box va definitiva loturile lărgite de box feminin tineret și junioare pentru anul 2023. Acestea se vor stabili la București până vineri, 16 decemmbrie, în tot această perioadă fiind programată o selecție națională la aceste categorii de vârstă. Din partea CSM Ploiești vor fi prezente la acțiune:Livia Botica, Ștefania Țăndărică, Geanina Bănică și Beatrice Căldărariu.

Evz.ro: Cum au motivat judecatorii de la Tribunalul Bucuresti achitarea in dosarul inventat de Lucica Onea

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191