Pe rețelele sociale din Rusia au apărut imagini cu o așa-numită „mobilizare-fantomă”: rușii cheamă sub arme mii de recruți

Pe rețelele sociale din Rusia au apărut imagini cu o așa-numită „mobilizare-fantomă”: rușii cheamă sub arme mii de recruți

Pe agenda întâlnirii, figurează extinderea organizației, dar și ideea – calificată drept ridicolă de specialiști – a reducerii dependenței față de dolari, prin crearea unei monede comune numită… BRICS.

Nu o fi Volosevici „pe sufletul” tuturor, dar şi nouă ne place să găsim probleme la soluții! Cum o dai, tot nu e bine…

La summit, ”străluceș prin absență”, liderul rus. Se pare că mandatul de arestare emis pe numele său de Curtea Penală Internațională, l-a făcut pe Vladimir Putin să rămână la Moscova.

Un student de la UPG, dealer de droguri în Ploieşti. Tânărul şi iubita lui au primit închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunității

Între timp, pentru a șasea noapte consecutivă, regiunea Moscova a fost ținta unui atac cu drone.

Toate au fost doborâte, și, în cădere, una dintre ele s-a izbit de un zgârie-nori aflat în construcție.

În satul Robotîne, proaspăt eliberat de sub ocupația rusă, militarii ucraineni au evacuat câțiva localnici care se ascundeau printre ruine. Nimeni nu știe cum au supraviețuit bombardamentelor din ultimele luni. Oamenii, în mare parte femei în vârstă, au fost evacuați cu un blindat Bradley. Nadiya Donska, localnică: ”La început, nu mi-a venit să cred. Am zis „v-ați schimbat hainele și ați venit să ne duceți în Rusia? Nu o să merg nicăieri”, le-am spus.

Totul s-a desfășurat rapid, de teamă că rușii vor bombarda iar satul, așa cum au făcut în ultimele zile.

Oksana Khrapach, localnică:”Mi-au spus „pregătește-te!” Și noi fugeam prin casă și, chiar în acel moment, de dimineață, a fost o explozie. Jumătate din casă a fost distrusă. Avem două camere cu găuri în ele. Și noi alergam de ce să luăm? Ce e mai important? În principal, documentele.

După victoria din Robotîne, ucrainenii au făcut o pauză, pentru aprovizionare, și vor relua ofensiva cât de curând. Mai au aproximativ 10 kilometri până la orașul Tokmak, un punct important în defensiva rusă. Pe de altă parte, rușii au nevoie de noi recruți pentru a completa efectivele unităților din prima linie. Pe rețelele sociale au apărut imagini cu o așa-numită „mobilizare-fantomă”: rușii cheamă sub arme mii de recruți, dar asta se întâmplă pe ascuns, iar informația nu apare în presa rusă, de teamă că ar provoca nemulțumiri în rândul populației. Proaspeții soldați primesc, însă, asigurări că nu vor fi trimiși direct pe front. Între timp, în Africa de Sud a început cel de-al 15-lea summit al țărilor emergente BRICS. Acronimul îşi trage numele de la Brazilia,Rusia, India, China şi Africa de Sud, dar participă și multe state africane.

Însă Vladimir Putin, vizat de un mandat de arestare internaţional, nu participă la întâlnire. Oficial, pentru că „prezența lui e mai importantă în Rusia”. A vorbit, totuși, în cadrul summitului prin videoconferință și a promis ajutoare mai multor state africane.

Vladimir Putin, președintele Rusiei:”Ca un prim pas, am decis să trimitem – de tone de cereale către șase state africane, gratuit. Inclusiv transportul acestor bunuri va fi gratuit. Negocierile cu partenerii noștri se apropie de final”.

Absența președintelui rus arată izolarea țării care se întinde pe 11 fusuri orare, și orizontul tot mai îngust al lui Vladimir Putin.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191