Pensii mai mari pentru 2.000.000 de români din 2024. Cine va beneficia de majorări de 20%

Pensii mai mari pentru 2.000.000 de români din 2024. Cine va beneficia de majorări de 20%

Pensionarii cu venituri mici vor avea parte de cea mai mare majorare, așadar aproape de pensionari din țara noastră. Este vorba de o majorare de până la 20% a pensiei. 

PSD Prahova, întâlnire cu seniorii social-democrați. Prefectul Virgiliu Nanu, primarul Volosevici şi parlamentarii PSD au prezentat proiectele de viitor

De altfel, în acest moment sunt trei scenarii pentru recalcularea tuturor pensiilor, însă surse din Ministerul de Finanțe spun că prima variantă ar fi cea preferată în Coaliția de guvernare, mai exact calculul pensiei va avea în vedere atât contribuția la sistemul de asigurări sociale, cât și vechimea în muncă.

Coşmar pentru Onea&Portocală! Mihaela Iorga Moraru, „paradită” cu dosare măsluite, numită al doilea om din conducerea DNA Central

Pentru a stimula rămânerea în activitate vor fi acordate puncte în plus celor care vor munci după vârsta de 65 de ani. Bărbații vor fi cei mai avantajați de noua lege a pensiilor și asta pentru că ies la pensie la vârsta de 65 de ani, iar femeile la 61 de ani și 9 luni. În acest moment se caută mecanisme de corecție pentru a nu fi o diferență atât de mare între bărbați și femei, odată ce va intra în vigoare noua lege a pensiilor, care ar trebui să fie gata la data de 1 noiembrie și ar putea intra în vigoare la începutul anului viitor. 

1 Decembrie 2023: Ploieştenii sunt aşteptați la artificii, vin cald, mâncare tradițională şi parada militară

Cheltuielile cu pensiile vor crește cu 16 miliarde de lei, iar acești bani vor veni din măsurile fiscale adoptate de Guvern chiar ieri. Statul ia bani de la privat pentru a plăti majorările de pensii. 

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191