Perchezitii de amploare in Prahova si alte 3 judete, la contrabandisti cu tutun

Perchezitii de amploare in Prahova si alte 3 judete, la contrabandisti cu tutun

*CERCETAȚI PENTRU NERESPECTAREA CODULUI FISCAL CU PRODUSE ACCIZABILE*

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

 

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

La data de 27 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au pus în executare 42 de mandate de percheziție domiciliară, la domiciliile unor persoane fizice și la punctele de lucru cu destinația depozit, în județele Prahova, Ilfov, Călărași și în municipiul București, bănuite de nerespectarea codului fiscal cu produse accizabile.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

 

Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie 2022 până în prezent, persoanele bănuite ar fi deținut peste un kilogram de tutun de fumat, pe care l-ar fi comercializat prin intermediul unei societăți de curierat, către diferite persoane fizice din țară.

 

De asemenea, din probatoriul administrat a rezultat că persoanele bănuite ar fi achiziționat tutun, în cantități semnificative, pe care, ulterior, l-ar fi prelucrat și ambalat, astfel încât să poată fi vândut sub forma de firicel sau tocat.

 

Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat este estimat la 1.501.000 de lei.

 

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă, un laptop, 13 telefoane mobile, înscrisuri, 175 de AWB – uri, 9 recipienți din plastic tip găletușă, două aparate artizanale de confecționat țigarete, ambalaje cu inscripții de interes în cauză și un cântar electronic.

 

De asemenea, au fost indisponibilitate două utilaje industriale pentru mărunțit/tocat tutun, 2.400 de țigarete, 1.812 țigarete confecționate artizanal neinscripționate, 1.501 kilograme de tutun mărunțit și 2.178 de kilograme de tutun frunze.

 

În baza probatoriului administrat, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de 9 persoane, respectiv două tinere, de 24 de ani, din Bacău și 7 bărbați, cu vârste între 25 și 47 de ani, domiciliați în județele Călărași, Ilfov, Dolj și în municipiul București.

 

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București, ai Serviciului de Investigații Criminale și al Serviciului Criminalistic Prahova, inspectoratelor județene de poliție Călărași, Ilfov, Sibiu, Dolj, Gorj, Sălaj, Sibiu, Brașov, Ialomița, Dâmbovița, Arges, Tulcea, Constanța, Suceava, Iași, Vrancea, Neamț, Vaslui, Hunedoara, Cluj, Bacău, Galați, Bistrița – Năsăud și Maramureș, precum și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova.

Comunicat IJP Prahova

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191