PERCHEZIȚII în Prahova! O firmă înregistrată în comuna Dumbrava, „liderul” unei operațiuni de evaziune

PERCHEZIȚII în Prahova! O firmă înregistrată în comuna Dumbrava, „liderul” unei operațiuni de evaziune

CERCETAȚI PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

 

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

În această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, pun în executare 9 mandate de percheziție domiciliară la sediile unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane fizice, pe raza județului Prahova și a municipiului București,  într-o cauză penală în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

Din cercetări, a reieșit că în perioada martie 2021-septembrie 2021, reprezentantul legal al unei societăți comerciale cu sediul declarat în comuna Dumbrava, județul Prahova,  ar fi înregistrat în evidența contabilă facturi fiscale ce atestă cheltuieli fictive în valoare totala de 1.641.000 de lei (1.379.000 de lei baza impozabilă), cu scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor datorate.

Prejudiciul estimat, cauzat bugetului de stat este de 262.010 lei, reprezentând TVA de plata.

Totodată, vor fi puse în aplicare 3 mandate de aducere.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activitatea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova, precum și de sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției Generale a Poliției municipiului București- Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Sector 1.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comunicat IJP Prahova

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191