Permisul auto ar putea dispărea. Cum vor circula şoferii în următorii ani

Permisul auto ar putea dispărea. Cum vor circula şoferii în următorii ani

Permisul auto ar putea deveni istorie în următorii şapte ani, potrivit unei propuneri venite de la Bruxelles, însă acest lucru nu înseamnă că şoferii vor putea circula fără acte.Din anul 2030, permisul auto ar putea deveni o amintire. Atunci, el s-ar putea transforma într-un simplu cod QR care să fie verificat şi recunoscut pe tot teritoriul Uniunii Europene.

Locuitorii din Păcureți mor de sete! Niciun strop de apă la robinet. Noul primar Ionuț Voicu e zero barat!

Aceasta este, în prezent, o propunere venită de la Bruxelles, din partea Comisiei Europene, care îşi doreşte, printre altele, să crească gradul de siguranţă pe drumurile publice.

Virgiliu Nanu, cu ochii pe lucrările derulate în Slănic: „Vreau să mă asigur că lucrările corespund şi că fondurile sunt folosite corect!”

„Acest permis va fi utilizat, cel puţin pentru o perioadă, în paralel cu un permis în format fizic, ca până în prezent, mai ales că sunt foarte mulţi cetăţeni care probabil nu au anumite abilităţi digitale”, a declarat Marius Petrache, comisar şef la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Dezinteres criminal! Primarul Alin Moldoveanu lasă Spitalul din Câmpina fară aer condiționat! Pacienții şi medicii se sufocă la 40 de grade!

Iniţiativa Comisiei Europene este, în momentul de faţă, la nivel de proiect. Până să devină lege, mai poate suferi o serie de modificări.
Mulţi şoferi par să fie încântaţi de propunerea Comisiei Europene, aceea de a introduce permise de conducere digitale, care să poată fi verificate pe tot teritoriul Uniunii Europene.

După ce va fi reglementată întreaga procedură, statele membre ale Uniunii Europene vor trebui să îşi pună la punct infrastructura digitală.

„Vor fi folosite bazele de date existente şi se va dezvolta sistemul de utilizare şi de verificare a permiselor de conducere şi de către autorităţile de aplicare a legii”, a mai precizat Marius Petrache, comisar şef de Poliţie DRPCIV, potrivit stiri.tvr.ro.

În primele două luni ale anului, la nivel naţional s-au eliberat peste 236.000 de permise de conducere, cele mai multe în Bucureşti şi în judeţele Bihor şi Cluj. La polul opus, cele mai puţine permise au fost emise în judeţele Tulcea, Covasna şi Călăraşi.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191