Peste 8.700 de morți în Turcia și Siria, cel mai recent bilanț al victimelor după cutremurele devastatoare/ Crește furia în rândul turcilor care consideră că autoritățile intervin ”lent și inadecvat”

Peste 8.700 de morți în Turcia și Siria, cel mai recent bilanț al victimelor după cutremurele devastatoare/ Crește furia în rândul turcilor care consideră că autoritățile intervin ”lent și inadecvat”

Peste 8700 de persoane au murit în Turcia și în Siria, după unul dintre cele mai puternice cutremure care au lovit regiunea în ultimii peste 100 de ani, cu o magnitudine de 7,8 pe scara Richter.

OPC a amendat Ploiesti Shopping City, dupa ce ziarul nostru a publicat imagini cu mizeria de la fast-food-uri

Ora 10:03 Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, urmează să se deplaseze miercuri în orașul Pazarcık, aflat în apropierea epicentrului cutremurului, și în provincia Hatay, cea mai afectată, relatează Associated Press, transmite The Guardian. La aproape două zile de la cutremurul cu magnitudinea 7,8 care a lovit sud-estul Turciei și nordul Siriei, provocând moartea a peste 8.700 de persoane, echipe de căutare din zeci de țări s-au alăturat personalului de urgență turc, iar promisiunile de ajutor au început să curgă. Mulți supraviețuitori din Turcia au fost nevoiți să doarmă în mașini, afară sau în adăposturi guvernamentale.

DIICOT a spart o rețea care vindea dorguri în liceele din Bucuresti/ Printre suspecți sunt și elevi / Procurorii au descoperit canabis, cocaină, ketamină și Xanax

„Nu avem un cort, nu avem o sobă de încălzire, nu avem nimic. Copiii noștri sunt într-o stare proastă. Toți suntem uzi din cauza ploii, iar copiii noștri stau în frig”, a declarat Aysan Kurt, în vârstă de 27 de ani, pentru AP. „Nu am murit de foame sau din cauza cutremurului, dar vom muri înghețați de frig”.

Judecator Gabriela Baltag (CSM): Justitia care nu ne va mai apartine, in curand

În Siria, eforturile de ajutorare au fost îngreunate de războiul în curs de desfășurare și de izolarea regiunii controlate de rebeli de-a lungul graniței, care este înconjurată de forțele guvernamentale susținute de Rusia. Siria însăși este un paria internațional, în urma sancțiunilor occidentale legate de război.

 

Ora 10:00 Burcin Gercek, pentru Agenția France-Presse, a relatat peste noapte despre o parte din furia din Turcia față de viteza de răspuns a operațiunilor de salvare. În ciuda importanței fiecărui minut, nicio echipă de salvare nu a sosit la fața locului în unele părți ale orașului Gaziantep în primele 12 ore critice de la dezastru, forțând rudele victimelor și poliția locală să curețe ruinele cu mâna, au declarat martorii, citați de The Guardian.

Ora 09:52 Această fată a fost salvată după ce a fost blocată timp de 40 de ore în Salqin, Idlib, transmite The Guardian.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191