Peter Szijjarto: Ungaria va deveni în curând al doilea cel mai mare producător de acumulatori electrici din lume

Peter Szijjarto: Ungaria va deveni în curând al doilea cel mai mare producător de acumulatori electrici din lume

Péter Szijjártó, ministrul Afacerilor Externe de la Budapesta, a declarat, miercuri, la Beijing, că datorită investițiilor companiilor din est Ungaria se află pe locul patru la producția de de acumulatori electrici, iar în curând va deveni al doilea cel mai mare producător de acumulatori electrici din lume, transmite „Motivul pentru care nu ne-am stabilit obiectivul de a fi lider mondial este că liderul mondial este China”, a spus ministrul.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

La forumul internaţional al iniţiativei «O centură, un drum», şeful diplomaţiei maghiare a spus că Ungaria este cel mai bun exemplu de cooperare reciproc avantajoasă între est şi vest, o ţară care a depus eforturi uriaşe pentru a deveni un important punct de convergență pentru investiţii din ambele direcţii.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Totodată, ministrul ungar de externe a subliniat că toate cele trei mărci germane de autovehicule premium vor avea baze de producție în Ungaria, mai arată sursa citată.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

De asemenea, el a ținut să sublinieze că cei mai mari zece producători de acumulatori electrici din lume sunt reprezentanți de companii din est, iar cinci dintre aceste companii au oferit deja încrederea lor Ungariei, printre care şi cea mai mare întreprindere din acest sector, compania chineză CATL.

Acestui lucru i se datorează faptul că, în ciuda populaţiei sale, care o poziționează pe locul 95 în lume, Ungaria se situează în prezent pe locul patru în clasamentul global al capacităţii de producţie a acumulatorilor, urmând să urce în curând pe locul al doilea, a subliniat Peter Szijjarto.

„Motivul pentru care nu ne-am stabilit ca obiectiv să fim lider mondial este că liderul mondial este China”, a conchis ministrul, referindu-se la capacitatea de producție a acumulatorilor.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191