Petre Daea, în control inopinat la agricultori. Mai mulți fermieri ar folosi substanțe interzise pentru a grăbi coacerea roșiilor

Petre Daea, în control inopinat la agricultori. Mai mulți fermieri ar folosi substanțe interzise pentru a grăbi coacerea roșiilor

Vizită surpriză, în Olt! Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a mers să verifice serele cu roșii, după ce a primit sesizări că unii fermieri ar folosi substanțe interzise pentru a grăbi coacerea tomatelor.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

În timp ce echipa sa lua probe pentru analize în laborator, Petre Daea nu a ezitat însă și a testat recolta în stilul său caracteristic – mușcând cu poftă dintr-o roșie.

Nanu şi Volosevici, în dialog cu sute de ploieşteni din cartierele Muzicanți şi Bereasca

Echipa de la Ministerul Agriculturii a ajuns în control la Izbiceni în urma unei sesizări potrivit căreia fermierii ar stropi roșiile cu un spray, ce ar da impresia că sunt coapte.

În atenția Poliției Prahova/ „3000 de cetățeni au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în Câmpina!”

Ministrul Daea a intrat, neanunțat, în mai multe solarii. Totodata, au fost luate mai multe probe.

Petre Daea, ministrul Agriculturii: „Dacă exista o suspiciune și dacă acea suspiciune poate fi cântărită printr-un buletin de analiză, iar buletinul de analiză spune că nu e bun produsul, rămâne pe loc produsul respectiv, iar fermierul care poate a greșit, poate nu a fost informat, este în situația de a ieși din susținerea pe care o facem noi cu programul acesta.”

Fermierii se declară bucuroși că roșiile vor fi testate. Astfel, spun ei, cumpărătorii din piețe vor mânca tomatele cu încredere.

Mariana Purcea, fermier: „Chiar am vrea să se asigure omul că nu sunt otrăvite sau cum se spune. Să cumpere că eu zic că sunt foarte gustoase față de cele din afară.”

Ministrul Petre Daea a ținut să precizeze că, de îndată ce vor fi gata, rezultatele probelor vor fi făcute publice.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191