Petrom raportează profituri uriașe, după ce anul trecut a bubuit prețul motorinei și benzinei

Petrom raportează profituri uriașe, după ce anul trecut a bubuit prețul motorinei și benzinei

Petrom, cel mai mare producător de țiței și gaze din România, a anunțat investitorii că nu va plăti taxa de solidaritate impusă de Guvernul României în ultimele zile ale anului trecut. Compania spune că nu intră în sfera de aplicare a taxei în acest an.

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Decizia Petrom vine în contextul în care raportează un profit record de 10,3 miliarde de lei în 2022, de trei ori mai mare ca anul precedent, şi afaceri de 61 miliarde de lei, plus 136%, informează Mediafax.

Ioana Neagu, umilita public de liberali acum 4 ani, s-a inscris in PNL inaintea alegerilor

Pe fondul scumpirilor din economie, în special la pompele de alimentare, OMV Petrom – cea mai mare companie listată la Bursa de la Bucureşti, a avut în 2022 rezultate financiare record. Astfel compania a înregistrat un profit net de 10,3 miliarde de lei, în creştere cu 260% faţă de rezultatul din 2021 de circa 2,9 mld. lei, şi afaceri de 61 miliarde de lei, în creştere cu 136%, scrie ZF.

Primarul PNL „Tudorică”, de la Păuleşti, şi-a pus ginerele candidat la Primăria Blejoi, tot din partea PNL

“Anul 2022 a fost unul fără precedent pentru industria energetică, cu dificultăţi în ceea priveşte aprovizionarea cu produse energetice, preţuri internaţionale record şi volatilitate fiscală. Rezultatele noastre reflectă acest mediu de piaţă şi performanţa operaţională: diversificarea surselor de energie, continuitatea aprovizionării, producţie record de electricitate”, spune Christina Verchere, director general al companiei cu o capitalizare de 27 mld. lei.

“Veniturile OMV Petrom sunt o bază solidă pentru contribuţia la economia României şi la sectorul energetic românesc. Profitul net a fost de 10 miliarde de lei, în timp ce contribuţia la bugetul de stat, prin taxe şi dividende, a atins un nivel record de 20 miliarde de lei. Creşterea taxelor a fost determinată, în principal, de impozitele si contribuţiile specifice industriei, totalizând peste 7 miliarde de lei. Vom continua să urmărim obiectivele Strategiei 2030, care are în vedere susţinerea tranziţiei energetice din România, oferind pieţei soluţii de energie noi şi curate. Pentru 2023, investiţiile aproape se dublează, la 6 miliarde lei, echivalând cu aproximativ 60% din profitul net din 2022. Neptun Deep este în centrul strategiei noastre şi ne vom concentra să aducem proiectul mai aproape de decizia finală de investiţie, planificată pentru jumătatea anului 2023“.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191