Pică securea în IT: Multinaţionala gigant care dă afară 8.000 de oameni

Pică securea în IT: Multinaţionala gigant care dă afară 8.000 de oameni

Salesforce a anunţat că intenţionează să concedieze aproximativ 10% din forţa de muncă, devenind cel mai recent grup tehnologic care îşi reduce costurile în condiţiile în care companiile strâng cureaua pentru a face faţă încetinirii economice, scrie FT.

La 103 ani de la semnarea actului istoric, SMV Ploiesti a organizat Sarbatoarea Tratatului de la Trianon”, pe „Aleea Fauritorilor Romaniei Mari”

Grupul de software, care avea aproximativ 73.541 de angajaţi la sfârşitul lunii ianuarie 2022, a anunţat miercuri că va închide, de asemenea, unele birouri, ca parte a planului său de restructurare pentru a îmbunătăţi marjele operaţionale.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

„Mediul rămâne dificil, iar clienţii noştri adoptă o abordare mai cumpătată în deciziile lor de cumpărare”, a declarat miercuri Marc Benioff, directorul general, într-o scrisoare adresată angajaţilor.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Măsura vine în contextul în care companiile din domeniul tehnologiei au anunţat un val de reduceri drastice de personal în ultimele luni.

„Pe măsură ce veniturile noastre au accelerat în timpul pandemiei, am angajat prea mulţi oameni, ceea ce a condus la această criză economică cu care ne confruntăm acum, iar eu îmi asum responsabilitatea pentru acest lucru”, a spus Benioff.

Salesforce s-a confruntat cu o perioadă dificilă în ultimele luni. S-a aflat sub presiunea fondului de investiţii activist Starboard Value, care a preluat o participaţie anul trecut şi care cere grupului de software cloud să îşi mărească marjele. În octombrie, Starboard a declarat că societatea nu a profitat de poziţia sa de lider de piaţă.

În noiembrie, codirectorul general Bret Taylor şi-a anunţat plecarea, în timp ce alţi directori de top, inclusiv directorul de produse Tamar Yehoshua şi Stewart Butterfield, directorul general al serviciului de mesagerie Slack, deţinut de Salesforce, au plecat şi ei.

Salesforce se aşteaptă să suporte cheltuieli de aproximativ 1,4 miliarde de dolari până la 2,1 miliarde de dolari asociate noului său plan de restructurare.

Se aşteaptă ca aproximativ 1 miliard până la 1,4 miliarde de dolari din aceste cheltuieli să fie legate de tranziţia angajaţilor, plăţi compensatorii, beneficii pentru angajaţi şi compensaţii pe bază de acţiuni. Se estimează că taxele de retragere din cauza reducerii spaţiului de birouri vor fi de aproximativ 450 milioane de dolari până la 650 milioane de dolari.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191