Ploieşteanca Alexandra Bălan a câştigat un Oscar pentru cel mai bun film de animație. Alexandra are 32 de ani şi a fost elevă a Colegiului A.I. Cuza

Ploieşteanca Alexandra Bălan a câştigat un Oscar pentru cel mai bun film de animație. Alexandra are 32 de ani şi a fost elevă a Colegiului A.I. Cuza

Alexandra Bălan, ploiesteanca im varsta de 32 de ani, absolventă a Universității Coventry  spune că este „nebunesc” faptul că a devenit câștigătoare a premiilor Oscar și BAFTA.

În atenția Prefecturii Prahova, Garzii de Mediu, ANAF, ISC! Activități ilegale pe malul râului Teleajen, ale firmei Vierstein Bau

Alexandra Sasha Balan, care a studiat Design Grafic și Ilustrație la Coventry, a făcut parte din incredibila echipă din spatele filmului The Boy, the Mole, the Fox and the Horse, care a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj animat la gala de duminică din Los Angeles.

ONEA, DISTRUS DE FETIS – Fosta sefa AEP Ana Maria Patru a luat achitare pe linie. Judecatorul TMB Cristian Balan a constatat ca procurorii Lucian Onea si Cerasela Raileanu de la DNA Ploiesti au trimis-o in judecata pe Patru pentru un trafic de influenta inexistent

Acest lucru vine la doar câteva săptămâni după ce tânăra în vârstă de 32 de ani, cunoscută ca Sasha, și colegii săi au sărbătorit câștigarea premiului BAFTA pentru cea mai bună animație scurtă britanică pentru aceeași lucrare, bazată pe cartea foarte iubită a lui Charlie Mackesy, care s-a vândut în peste opt milioane de exemplare în întreaga lume începând cu anul 2019.

3,3 milioane de euro pentru modernizarea Bulevardului Castanilor. Primaria a lansat licitatia/ Lucrarile vor dura maxim 3 luni

Sasha spune că studiile sale la Universitatea Coventry au pregătit-o pentru munca grea depusă pentru realizarea filmului The Boy, the Mole, the Fox and the Horse, deși încă îi este greu să creadă ce a realizat.

Este nebunesc. Sunt copleșită de emoție. Am stat trează pentru a urmări ceremonia Oscarurilor de la miezul nopții și a fost în jurul orei 2 dimineața când s-a anunțat câștigătorul. Sunt în culmea fericirii și nu am putut să dorm până în jurul orei 4 dimineața.

A fost o surpriză minunată să îl am pe Pedro Pascal ca prezentator al premiului, pentru că sunt un fan înfocat al lui.

Alexandra Sasha Balan

Sasha a spus că a fost în ultimele șase luni ale studiilor sale de Design Grafic și Ilustrație la Coventry când a încercat pentru prima dată animația și s-a „îndrăgostit” de acest domeniu, iar universitatea i-a învățat cum să-și facă produsele finale „cât mai curate și mai rapide posibil”, ceea ce a fost esențial pentru rolul său în The Boy, the Mole, the Fox and the Horse.

Alexandra dorește să mulțumească în mod special membrilor de personal ai universității, inclusiv lui Francis Lowe, directorul cursului de BA Ilustrație și Animație, lui Andrew Spackman, directorul cursului de BA Ilustrație și Grafică, lui Philip Perry, un lector de design grafic, instructorului de abilități Pete Hnatushka și lui Simon Bell, un alt lector de design grafic în perioada în care studia.

Ea și-a perfecționat mereu abilitățile și este minunat să vezi cum munca și talentul ei sunt aplicați într-un proiect atât de frumos și acum renumit. Succesul ei va fi, fără îndoială, o sursă de inspirație pentru cei care vin după ea.

Ea a menținut legătura de-a lungul anilor pentru a ne informa despre ce făcea și cum îi merge. Și, desigur, suntem foarte bucuroși pentru ea că face parte dintr-o animație câștigătoare a Premiului Academiei. Întotdeauna am fost mândri de ea.

După absolvirea de la Coventry în 2012, Sasha s-a întors acasă la părinții săi din România pentru câteva luni înainte de a fi contactată de o galerie de artă independentă din Londra care dorea să expună câteva dintre lucrările sale de absolvire, o oportunitate care a dus-o să se mute în capitală.

După câțiva ani de lucru în industria animației, am făcut suficiente conexiuni cu oameni încât am fost invitată să fac parte din producția filmului The Boy, the Mole, the Fox and the Horse. A fost literalmente doar o invitație primită de la un producător care m-a întrebat dacă sunt disponibilă și am spus da, fără a ști nici măcar amploarea proiectului.

Scurtmetrajul a prezentat, în cele din urmă, vocile lui Tom Hollander în rolul lui The Mole, Idris Elba în rolul lui The Fox, Gabriel Byrne în rolul lui The Horse și nou-venitul Jude Coward Nicoll în rolul lui The Boy, și a fost difuzat pe BBC în Ziua de Crăciun.

Sasha a mai lucrat la mai multe filme, inclusiv We’re Going on a Bear Hunt și Dora the Explorer, precum și la reclame pentru Sky Sports, Disney Channel și acoperirea ITV a Cupei Mondiale de Rugby din 2019.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191