Ploiesti/ Doi tineri care plasau comenzi cu ridicare din easy box si le achitau cu vouchere fictive au fost prinsi in flagrant

Ploiesti/ Doi tineri care plasau comenzi cu ridicare din easy box si le achitau cu vouchere fictive au fost prinsi in flagrant

*Doi tineri cercetați pentru acces ilegal la un sistem informatic și fraudă informatică*

OPC a amendat Ploiesti Shopping City, dupa ce ziarul nostru a publicat imagini cu mizeria de la fast-food-uri

La data de 14 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Prahova au reținut pentru 24 de ore doi tineri bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și fraudă informatică.

DIICOT a spart o rețea care vindea dorguri în liceele din Bucuresti/ Printre suspecți sunt și elevi / Procurorii au descoperit canabis, cocaină, ketamină și Xanax

În fapt, la data de 3 martie a.c., polițiștii au fost sesizați de către reprezentatul unei societăți comerciale despre faptul că în perioada octombrie 2020-martie 2023 un tânăr în vârstă de 26 de ani, fost angajat, ar fi creat 75 de adrese de e-mail folosindu-se de date de identificare fictive, pe care le-ar fi utilizat pentru plasarea de comenzi de bunuri cu livrare la easy-box-uri amplasate în municipiul Ploiești și ulterior le achita cu vouchere de reducere.

Judecator Gabriela Baltag (CSM): Justitia care nu ne va mai apartine, in curand

Din cercetări a reieșit că tânărul în cauză ar fi fost ajutat de un altul în vârstă de 28 de ani.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 210.000 de lei.

În baza investigațiilor și a cercetărilor efectuate polițiștii au realizat prinderea în flagrant a celor doi tineri în timp ce ridicau mai multe comenzi.

Bunurile identificate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În urma probatoriului administrat față de cei doi tineri din județul Buzău, respectiv Dâmbovița a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior fiind plasați sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Ieri 15 martie a.c., polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară unde cei doi tineri locuiesc, fiind descoperite mai multe mijloace materiale de probă, dar și 12.700 de lei și 1.200 de euro.

În cauză, polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și fraudă informatică.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191