Polițele RCA, plafonate pentru 6 luni! Care vor fi tarifele

Polițele RCA, plafonate pentru 6 luni! Care vor fi tarifele

Guvernul României pregătește plafonarea tarifelor la polițele RCA după ce societatea Euroins a intrat în insolvență, iar prețurile riscă să crească din nou.

Locuitorii din Păcureți mor de sete! Niciun strop de apă la robinet. Noul primar Ionuț Voicu e zero barat!

Executivul va obliga firmele să reducă prețul polițelor RCA timp de 6 luni. Astfel, potrivit documentului pregătiti de Guvern, tarifele maxime pentru polițele RCA se stabilesc la nivelul celor practicate de fiecare asigurător la data de 1 martie 2022.

Virgiliu Nanu, cu ochii pe lucrările derulate în Slănic: „Vreau să mă asigur că lucrările corespund şi că fondurile sunt folosite corect!”

Prețurile RCA vor fi PLAFONATE la nivelul lunii martie 2022

Dezinteres criminal! Primarul Alin Moldoveanu lasă Spitalul din Câmpina fară aer condiționat! Pacienții şi medicii se sufocă la 40 de grade!

Dacă tarifele de la 1 martie 2022 sunt mai mari decât cele din 1 martie 2023, asigurătorii vor aplica cel mai mic tarif dintre cele două.

Hotărârea de Guvern deja a ajuns în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Finanțelor și în Consiliul Economic și Social, urmând să fie aprobată în această săptămână de Guvern.

Consiliul Concurenței și-a dat avizul pentru proiectul de Hotărâre de Guvern legat de plafonarea prețurilor polițelor RCA. Recomandarea Consiliului este însă să existe o limitare în ceea ce privește costul reparațiilor.

Consiliul Concurenței și-a dat avizul

Avizul Consiliului Concurenței conține însă o serie de observații. Așadar, polițele RCA se pot încheia odată ce hotărârea este adoptată doar pentru o perioadă de șase luni sau un an.

Mai mult decât atât, Consiliul Concurenței recomandă sporirea camerelor de supraveghere în trafic, astfel încât să fie identificați șoferii care nu au asigurări RCA și să fie sancționați corespunzător.

Totodată, instituția cere statului să vină cu un set de măsuri care să echilibreze piața asigurărilor și atrage atenția că polițele RCA, fiind obligatorii, reprezintă o parte importantă a pieței de asigurări din România, prin urmare trebuie să se intervină în acest sens.

Consiliul Concurenței mai spune că revenirea la prețurile pe care asigurătorii le practicau în luna martie a anului trecut este necesară pentru a-i proteja pe consumatori de eventualele scumpiri și atrage atenția că, dacă această hotărâre nu ar fi adoptată, există posibilitatea ca furnizarea bunurilor de larg consum să fie întreruptă.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191