Polițiștii au descins într-un mall din Ploiești, în speranța că vor convinge tineri să aleagă această meserie

Polițiștii au descins într-un mall din Ploiești, în speranța că vor convinge tineri să aleagă această meserie

Polițiștii au descins joi într-un mall din Ploiești! Dar nu în căutare de infractori, ci în speranța că vor atrage forțe noi alături de ei.

PSD Prahova, întâlnire cu seniorii social-democrați. Prefectul Virgiliu Nanu, primarul Volosevici şi parlamentarii PSD au prezentat proiectele de viitor

Poliția Română vrea să-i convingă pe tineri să aleagă această meserie, în condițiile în care ultimele date arată că tot mai puțini absolvenți de liceu sunt se îndreaptă spre o astfel de carieră. 1.880 de locuri sunt scoase anul acesta la concurs în școlile de profil din țară.

Coşmar pentru Onea&Portocală! Mihaela Iorga Moraru, „paradită” cu dosare măsluite, numită al doilea om din conducerea DNA Central

Polițiștii le-au povestit tinerilor despre meseria de om al legii și le-au vorbit inclusiv despre munca de teren. Mai mult, au pregătit și diverse scenarii.

1 Decembrie 2023: Ploieştenii sunt aşteptați la artificii, vin cald, mâncare tradițională şi parada militară

De la o sesiune de înscrieri la alta tot scade însă numărul celor care vor să intre în sistem. În timp ce, anual se pensionează între 1.800 și 3.000 polițiști, spun sindicaliștii din domeniu.

Mihaela Spiridon, studentă: „Este o meserie foarte frumoasă, dar trebuie să fii potrivit pentru aceasta.”

Reporter: Ți se potrivește?

Mihaela Spiridon, studentă: „În mare parte, da.”

Denis Rotaru, elev: „M-am răzgândit pe parcurs. Mi-am dat seama că sunt mereu în pericol și sunt expus la un risc destul de mare.”

Ștefan Crețu, elev: „E o meserie destul de grea. Și migăloasă.”

La școala de poliție de la Câmpina, la ultimul examen, au rămas libere peste 500 de locuri.

Mihaela Florescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova: „Avem deficit în ordine publică cel mai mult, dar și în serviciile de la birouri. Avem nevoie și de criminaliști și de financiar și de logistic.”

Înscrierile la scolile de profil se încheie pe 5 noiembrie și se fac prin inspectoratele județene de poliție.

Sursa: Stirile Pro TV

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191