Poveștile CS Petrolul merită să fie aflate!(Galerie foto)

Poveștile CS Petrolul merită să fie aflate!(Galerie foto)

Costumul cu care Corina Ungureanu a reprezentat România, ghetele cu care Adrian Diaconu a luat titlul mondial la box profesionist sau o legitimație din 1937, atunci când Petrolul se numea Juventus. Sunt doar câteva dintre piesele grele pe care Clubul Sportiv Petrolul le-a expus la Muzeul Petrolului. Fosta mare gimnastă a venit împreună cu colega ei, Camelia Rădulescu, și însoțite de micuțele gimnaste petroliste care, cu această ocazie, au văzut ce performanțe a realizat antrenoarea lor care își dorește, într-o zi, ca performanțele obținute să fie depășite.

Corina Ungureanu:,,Sunt ca si copiii nostri si le-am adus sa vada istoria clubului unde muncesc, unde plang, unde rad, totul pentru a face gimnastica cat mai bine. Vrem ca intr-o zi fetele sa ne depaseasca, pentru asta muncim atat de mult impreuna. E bine ca se intampla astfel de lucruri si oamenii trebuie sa stie cine a fost CS Petrolul, cine este, inca existam, ne dorim macar sa ne apropiem de ceea ce am fost. Ne dorim foarte mult o sala, am discutii cu anumiti oameni de afaceri pe aceasta tema si poate vom fi noi primi din Romania care vom construi o sala de gimnastica din fonduri private”.

Antrenorul de box Ion Moroiță a spus că clubul are ce arăta după atâția ani de istorie și tradiție:,,Toate exponatele sunt valoroase si reprezinta cartea de vizita a CS Petrolul ca si cele de la box, pline de insemnatate si de participari la cele mai mari competiții din lume. Adrian a purtat aceste ghete doar la meciul decisiv si in pregatirea lui. Sunt ca si noi de aceea, Adrian ar vrea sa le dau altui boxer care sa merite sa incalte asa ceva si inca il asteptam. Este un eveniment frumos, ne face sa ne mandrim ca Petrolul a ramas in inima noastra si are ce prezenta”.

Campioana europeană la înot Carmen Herea a venit, împreună cu Ioana Naghi, campioană europeană de junioare, să prezinte și performanțele înotului. Un sport aflat acum în prim-plan prin performanțele lui David Popovici, dar la care și-au adus contribuția, de-a lungul timpului, și alți înotători precum Tamara Costache. Din păcate, Tamara nu a putut fi prezentă la expoziție deoarece s-a trezit la 4 dimineața să meargă cu copii la antrenament, la Otopeni, dar a oferit clubului o parte din medaliile cucerite ca acestea să fie văzute de iubitorii sportului.

Ciucă a confirmat, a 4-a oară, că PNL nu are candidat pentru CJ Prahova. „Nu avem o înțelegere în Prahova. Respectăm legea şi statutul partidului”

Carmen Herea:,,Este o idee extraordinara si ma bucur ca a fost pusa in practica. Pentru cei 65 de ani, dar mai ales pentru faptul ca acest club a avut de-a lungul anilor sportivi extraordinari. Sunt povesti de viata, povesti de succes, care merita sa fie aflate. Eu am luat titlul european in 2000 si atunci erau acele costume de sus pana jos, eram uzi si trebuia sa ne schimbam foarte repede. Costumul acela nu vroia sa mai intre pe mine, m-am speriat, am crezut ca pierd proba din aceasta cauza, au fost emotii mari, dar care pana la urma au adus ceva deosebit. Inotul este foarte solicitant, dar are si destule beneficii. Eu nu mai sunt in fenomen, dar avem nevoie de un bazin in care sa inoate noi performeri, dar si pentru omul de rand care se poate bucura de acest sport.”

Un capitol special al vernisajului îl reprezintă și fotbalul. Fotograful Cristi Stavri a expus o parte din istoria frumoasă a clubului:,,Am cea mai veche piesa din aceasta expozitie. Este vorba despre un carnet de membru-sustinator al echipei Juventus Bucuresti din 1937. De asemenea, daca ne referim la istorie, avem tricoul de campion al domnului Dumitru Munteanu din anul 1965. Sunt si fotografii importante din istoria clubului, dar si programe, bilete, din activitatea europeana a Petrolului. Este bine sa ai o pasiune, financiar poate este greu, dar e bine sa faci ce-ti place iar istoria Petrolului este atat de placuta!”.

Torța olimpică din 1980 este iar o piesă de rezistență a vernisajului, dar mai pot fi văzute și alte obiecte, poze, mărturii și nu numai, făcute de-a lungul anilor în atletism, călărie, haltere, lupte, scrimă, patinaj viteză, popice, radioamatorism, șah și tir. Accesul pentru a vizita expoziția din interiorul Muzeului Petrolului este gratuit, însă cu programare în prealabil, la numărul de telefon 0721.090.866.

Casa primarului Alin Moldoveanu: 10 camere, 2.850 mp, construită din pensia de 1000 lei a mamei

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191