PRAHOVA/ Atenție la „țepele” online! O femeie din Ilfov care cumpăra bijuterii din anunțuri online şi trimitea dovezi false de plată, REȚINUTĂ de polițişti

PRAHOVA/ Atenție la „țepele” online! O femeie din Ilfov care cumpăra bijuterii din anunțuri online şi trimitea dovezi false de plată, REȚINUTĂ de polițişti

La data de 19 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești- Biroul de Combatere a Infracțiunilor Contra Persoanei și Patrimoniului au reținut o femeie în vârstă de 39 de ani, din județul Ilfov, bănuită de săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune, fapte comise în perioada decembrie 2022-ianuarie 2023.

Primarul Adrian Ungureanu (Brebu) loveste din nou! Dupa ce a injurat „babele de la biserica” si i-a spus unui profesor sa „il pupe in c…”, acum se ia de cei nemultumiti de cum s-a facut deszapezirea: „gunoaie ale comunitatii”

În fapt, femeia în cauză ar fi indus în eroare mai multe persoane din județul Prahova, respectiv din municipiul București, prin achiziționarea unor bijuterii din aur, din anunțuri postate pe platforme de vânzare online, fără să finalizeze tranzacțiile bancare, pe care le începea pentru achitarea acestora.

Dezvaluiri Romania TV/ Cum isi „paradea” Mircea Negulescu (Portocală) victimele: I-a solicitat directorului ANAF Ploiești angajarea unui apropiat. Urmare a refuzului, i-a făcut dosar penal

Astfel, cu ocazia efectuării tranzacțiilor, persoanelor vătămate le erau transmise dovezile emise de aplicația bancară, din care rezulta că banii au fost transmiși, deși femeia nu dispunea de soldul transmis spre procesare.

Să nu uităm: Cum a fost distrusa viata si cariera judecatoarei Ruxandra Popescu de „paraditorii” Portocală, Savu şi Onea, cu un dosar inventat

În urma activității infracționale, prejudiciul cauzat este aproximat la suma de 87.000 de lei.

În vederea administrării probatoriului, în dimineața zilei de 19 ianuarie a.c., a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la domiciliul femeii, fiind identificate și ridicate mai multe mijloace materiale de probă precum suma de aproximativ 3.000 de lei, bijuterii din aur, respectiv mai multe înscrisuri.

Astfel, ieri, 19 ianuarie a.c., față de femeia de 39 de ani, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentată unității de parchet competente cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

Comunicat IJP PRAHOVA

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191