Prahova îşi consolidează parteneriatele economice cu Italia. SMV Ploiesti, organizatorul celui mai important eveniment economico-strategic, la Napoli

Prahova îşi consolidează parteneriatele economice cu Italia. SMV Ploiesti, organizatorul celui mai important eveniment economico-strategic, la Napoli

Forum economic “ROMÂNIA-ITALIA, REDĂM ÎNCREDEREA INVESTITORILOR ÎN ECONOMIA ROMÂNEASCĂ” – „Cei ce ne-au dat nume – Vlad Țepeș, un principe european”, 26-30 aprilie 2023 – Napoli și Acerenza.

În atenția Prefecturii Prahova, Garzii de Mediu, ANAF, ISC! Activități ilegale pe malul râului Teleajen, ale firmei Vierstein Bau

Roma, 2 mai 2023 – Camera de Comerț și Industrie a României și CCIRO Italia au menținut programul forumurilor economice “Redăm încrederea investitorilor români și italieni în economia românească” și au organizat în perioada 26 – 30 aprilie 2023 sub coordonarea Societății Cultural Istorice „Mihai Viteazul” (SMV) și cu sprijinul Academiei Europene pentru Relații Economice și Culturale din Roma (AEREC) și a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, seminarul de afaceri “ROMÂNIA-ITALIA, REDĂM ÎNCREDEREA INVESTITORILOR ÎN ECONOMIA ROMÂNEASCĂ” – întâlniri B2B” sub deviza „Cei ce ne-au dat nume – Vlad Țepeș, un principe european”.

ONEA, DISTRUS DE FETIS – Fosta sefa AEP Ana Maria Patru a luat achitare pe linie. Judecatorul TMB Cristian Balan a constatat ca procurorii Lucian Onea si Cerasela Raileanu de la DNA Ploiesti au trimis-o in judecata pe Patru pentru un trafic de influenta inexistent

În cadrul lucrărilor seminarului de afaceri “ROMÂNIA-ITALIA, REDĂM ÎNCREDEREA INVESTITORILOR ÎN ECONOMIA ROMÂNEASCĂ” au fost evidențiate avantajele competitive ale țării noastre ca destinație pentru investiții, comparativ cu alte țări, precum și programele menite să încurajeze înființarea de companii în România.

3,3 milioane de euro pentru modernizarea Bulevardului Castanilor. Primaria a lansat licitatia/ Lucrarile vor dura maxim 3 luni

Programele și măsurile demarate de actualul guvern sunt destinate îmbunătățirii climatului economic și sprijinirii dezvoltării companiilor de acestea putând beneficia orice firmă înregistrată în România inclusiv cele cu capital italian.

Guvernul României reprezentat prin domnul consilier de stat George Agafiței, trimis special al primului ministru Nicolae Ciucă și prin prezența reprezentanțelor Ministerului Investițiilor şi Proiectelor Europene, Ministerului Antreprenorialului și Turismului, Ministerului Finanțelor au prezentat investitorilor italieni prezenți politicile statului român pentru atragerea investițiilor străine, programul național de reziliență și redresare, soluții pentru echilibrarea balanței comerciale a României.

Județele Prahova și Maramureș au prezentat oportunitățile și programele pentru atragerea capitalului românesc din străinătate, a investitorilor străini și a forței de muncă. Cele două regiuni au mai prezentat oportunitățile de dezvoltare a unor afaceri oferite de parcurile industriale prezente în județe.

CCIRO Italia a lansat proiectul „RoUnit – portalul comunităților românești reunite” instrument care va furniza o serie de servicii (suport, consultanță) românilor din străinătate. Pe de o parte, platforma va sprijini repatrierea capitalului românesc din străinătate și în paralel, va sprijini repatrierea forței de muncă și a familiilor românilor din străinătate.

Companiile italiene și operatori din mai multe domenii de activitate prezente la forum au expus soluții, know-how, tehnologii și experiențe inovatoare în diverse sectoare de interes general care pot contribui la implementarea reformelor economice în România: sănătate publică, IT, infrastructură, transport naval, agricultură, turism și cercetare.

În calitate de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României în Italia confirm importanța organizării acestei ediții a forumului economic de la Napoli. Lucrările seminarului de afaceri au fost de o mare intensitate întrucât Guvernul României a fost reprezentat cu foarte mult profesionalism și a prezentat oamenilor de afaceri o serie de politici convingătoare: creșterea economică, oportunități, fiscalitate redusă, PNRL – ul. Pe lângă know-howul lor, oamenii de afaceri participanți din regiunea Campania au exprimat un interes major față de soluțiile expuse în cadrul lucrărilor forumului.

Camera de Comerț și Industrie a României, Societatea Cultural Istorică „Mihai Viteazul” și Complexul Monumental Santa Maria la Nova au inaugurat un birou care va fi permanent la dispoziția oamenilor de afaceri interesați să investească în România și Italia și va consolida schimburile cultural-economice între România și regiunea Campania. Mulțumesc pe această cale președintelui SMV – Mircea Cosma pentru oportunitatea de a integra forumul economic în ciclul de evenimente organizate în perioada 26-30 aprilie, premierului Ciucă pentru delegația desemnată să participe la lucrările seminarului de afaceri, membrilor Parlamentului României, familiei Pagliari din Napoli – gazda evenimentului prin Complexul Monumental Santa Maria la Nova, primarului municipiului Ploiești, primarilor din județul Prahova prezenți la forum și Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România respectiv InfoCons pentru parteneriat.

Eugen TERTELEAC

Președinte CCIRO Italia

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191