Prahoveni plecați la muncă în Norvegia, păcăliți de „patroni”, tot români. Angajatorii au facut credite folosind actele muncitorilor

Prahoveni plecați la muncă în Norvegia, păcăliți de „patroni”, tot români. Angajatorii au facut credite folosind actele muncitorilor

Plecați la muncă în Norvegia, mai mulți prahoveni au constatat că au fost păcăliți de cei care i-au angajat – culmea, tot români. Oamenii s-au trezit cu datorii uriașe, după ce patronii s-au folosit de actele lor ca să ia credite.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

La cererea Ambasadei Romaniei la Oslo, autoritățile de la noi fac apel la cei care vor să meargă să lucreze în strainătate să verifice înainte foarte atent firmele cu care au de gând să încheie contract.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Sesizarea către inspecția muncii din România a venit de la Ambasada ţării noastre la Oslo. Potrivit oficialilor, patronii români ai unor firme ar fi furat actele angajaților, ar fi falsificat mai multe documente și apoi ar fi accesat diverse credite în Norvegia.

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

Dumitra Ionescu, ITM Prahova: „Mulți dintre aceștia au rămas cu datorii de sute de mii de euro, sume pe care nu au posibilitatea să le achite. Falsificarea foilor de salariu, falsificarea identității prin atribuirea de funcții de conducere în firme, sau in cazuri mai elaborate constituirea de firme în numele victimei.”

Mulţi români ajung să lucreze în diferite țări europene fără să ceară însă prea multe informații despre condițiile de acolo, spun specialiştii de la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

 

Cristina Stoichici, AJOFM Prahova: „Cele mai mari probleme le au muncitorii care se duc pe o informație care nu este verificată. Se informează la diverși intermediari care sunt români și ei nu sunt la zi nici cu legislația, nici cu regulamentul european, nici cu această platformă online.”

La nivel european există EURES – o rețea a serviciilor publice de ocupare a locurilor de muncă.

Cristina Oprița, Eures Prahova: „Dacă o persoană alege să plece în străinătate prin recomandarea de la vecini și cunoștinte, este fix alegerea lor. Să se informeze un pic pe internet. Dacă acea firmă exista în general când ajung acolo, trebuie să semneze un contract, adică să cunoască datele acestea înainte de a pleca.”

De asemenea, mai spun specialiştii, nu trebuie acceptat un loc de muncă în străinătate fără un contract şi în limba română.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191