Prefectul Virgiliu Nanu si subprefectul Draganescu au premiat elevii participanti la Concursul „Memoria Holocaustului”

Prefectul Virgiliu Nanu si subprefectul Draganescu au premiat elevii participanti la Concursul „Memoria Holocaustului”

11 elevi si profesorii indrumatori ai acestora au fost premiati, astazi, de Institutia Prefectului Judetului Prahova pentru rezultatele obtinute la Concursul National „Memoria Holocaustului”.

SONDAJ PE INTENTIA DE VOT – PSD ramane pe primul loc, cu 29% in optiunile romanilor la alegerile parlamentare. AUR isi pastreaza pozitia a doua, iar PNL ramane pe locul al treilea

„Am ales sa răsplătesc astăzi viziunea și talentul unor copii excepționali care au strălucit la Concursul Național “Memoria Holocaustului”!

Şofer, oprit cu focuri de armă pe DN1, lângă Ploieşti, după ce a furat o maşină din mall: „Eu sunt stăpânul lumii, dezactivez conexiunea cu poliția”

Acești tineri remarcabili au demonstrat nu doar cunoștințe profunde și sensibilitate în ceea ce privește Holocaustul, ci și dorința de a asigura că astfel de evenimente tragice nu vor fi niciodată uitate și vor servi ca lecții pentru viitor.

ATENTIE, VORBESTE UDROIU! – Prima opinie a judecatorului Mihail Udroiu, proaspat promovat la Inalta Curte, privind efectele deciziei CJUE relativ la prescriptia raspunderii penale

Felicitări dragilor‼️”,  transmis prefectul Virgiliu Nanu.

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Instituția Prefectului a premiat elevii de gimnaziu participanți la etapa județeană a concursului ”Memoria Holocaustului”

 

Nu trebuie să uităm dreptul la viață, demnitate și umanitate furat victimelor Holocaustului.

Una dintre cele mai mari tragedii ale istoriei secolului al XX-lea a constituit-o Holocaustul, ce a vizat exterminarea populației evreiești de către regimul nazist din Germania, din motive de ură rasială.

Pentru că amintirea victimelor Holocaustului trebuie să rămână veşnic în memoria și în inimile noastre, miercuri, 30 august a.c., prefectul Virgiliu- Daniel Nanu și subprefectul Emil Drăgănescu au premiat elevii participanți la concursul ”Memoria Holocaustului”, pentru etapa în care și-au reprezentat școala la nivel județean.

Evenimentul de premiere a avut loc la Palatul Administrativ, în cadrul Cancelariei Prefectului, unde au fost prezenți atât cei 11 elevi premiați (conform tabelului atașat), cât și profesorii îndrumători ai acestora.

Momentul premierii a fost urmat de vizitarea și prezentarea fiecărei lucrări în parte de către propriul autor. Expoziția cu cele 11 lucrări a putut fi admirată în holul Instituției Prefectului Județul Prahova timp de mai bine de o lună de zile.

Începând cu anul şcolar 2022-2023 concursul „Memoria Holocaustului” este organizat de Ministerul Educației, în colaborare cu Inspectoratele Școlare Județene, concursul este unic în Europa și pune în valoare creativitatea elevilor, având următoarele obiective:

 

Prezentarea și înțelegerea problematicii Holocaustului, a consecințelor și a semnificației acestuia prin încălcarea brutală și violentă a drepturilor fundamentale ale oamenilor și, în principal, a dreptului primar natural al omului – dreptul la viață.

Formarea şi dezvoltarea unui comportament tolerant, democratic, a spiritului civic, a acceptării diversității, a deprinderilor de participare la viața unei societăți lipsită de orice fel de manifestări de rasism, violență, discriminare, intoleranță și antisemitism.

Cultivarea abilităților elevilor de înțelegere a complexității lumii contemporane, de acceptare necondiționată a celuilalt, de comportament dezirabil într-o societate democratică.

Evaluarea competențelor elevilor privind înțelegerea modului în care mass-media, în toate formele sale, prezintă acest fenomen istoric.

Cunoașterea, interpretarea și evaluarea semnificației surselor istorice de diferite tipuri.

Evaluarea unor forme originale de manifestare a elevilor în domeniul literaturii și educației plastice.

 

Totodată, reamintim faptul că începând de anul trecut (2022) concursul are o semnificație aparte, întrucât în 2022 a fost aprobată introducerea cursului ”Istoria evreilor. Holocaustul„ în trunchiul comun/planurile-cadru de învățământ.

Instituția Prefectului – Județul Prahova

30 august 2023

 

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191