Prefectura Prahova a explicat de ce din doi primari prahoveni condamnați în instanță, în ultimul an, doar unul și-a pierdut mandatul

Prefectura Prahova a explicat de ce din doi primari prahoveni condamnați în instanță, în ultimul an, doar unul și-a pierdut mandatul

În ultimul an, doi primari de comună din Prahova au fost condamnați definitiv. Este vorba de Mihai Alionte, primarul comunei Podenii Noi, respectiv de cel al comunei Lapoș, Dumitru Ţîrlea.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Alionte a fost condamnat în iunie 2022 la un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei şi la 60 de zile de muncă în folosul comunităţii după ce a bătut un polițist local.

Nanu şi Volosevici, în dialog cu sute de ploieşteni din cartierele Muzicanți şi Bereasca

In schimb, primarul comunei Lapoș a fost condamnat de către Curtea de Apel Ploieşti la doi ani de închisoare cu suspendare şi 80 de zile de muncă în folosul comunităţii, după ce a fost prins băut la volanul unui autoturism.

În atenția Poliției Prahova/ „3000 de cetățeni au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în Câmpina!”

„Cele două situații prezentate pe de dvs. nu sunt identice. Astfel, primarul comunei Lapoș nu a fost suspendat din funcție ci, în conformitate cu prevederile art. 160 alin. (1) lit.d) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codului Administrativ, cu modificările și completările ulterioare prin ordinul prefectului s-a constatat încetarea de drept a mandatului primarului ca urmare a condamnării sale prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate, individualizată prin suspendarea executării.
În ceea ce privește situația primarului comunei Podenii Noi, acesta a fost condamnat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, însă instanța de judecată a avut în vedere și a dispus în cauză ”amânarea aplicăriipedepsei’ care reprezintă o măsură penală neprivativă de libertate, fiind o soluție procesuală distinctă.

Conform art. 90 alin. (1) din Codul Penal – (1) Persoanei față de care s-a dispus amânarea ap/łcam pedepsei nu i se mai aplică pedeapsa și nu este supusă niciunei decăderi, interdicții sau incapacități ce ar putea decurge din infracțiunea săvârșită.

Cu stimă, prefect Virgiliu Nanu”

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191