Prefectura Prahova vine in sprijinul unei familii din Apostolache a carei casa a fost mistuita de incendiu

Prefectura Prahova vine in sprijinul unei familii din Apostolache a carei casa a fost mistuita de incendiu

Reprezentanții Biroului Județean pentru Romi din cadrul Instituției Prefectului, domnul subprefect Alexandru Vane- președinte și doamna consilier Cristina Dumitrescu – reprezentant executiv, au mers în comuna Apostolache, într-o vizită de lucru în urma semnalării necesității de întrajutorare a unei familii de cetățeni români de etnie romă a căror locuință a fost afectată de incediu în data de 05.01.2023.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

 

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Prin implicarea imediata a domnului primar și a Consiliului Local Apostolache au fost adoptate toate măsurile necesare în vederea depășirii momentului dificil prin care trece familia numeroasă formată din 12 persoane – cetățeni români de etnie romă. Astfel că, a fost alocată suma de 10 mii lei, pentru materiale de construcții, suma de care vor beneficia membrii familiei afectate de incediu.

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

 

La vizita din teren, în virtutea bunelor relații de colaborare dintre autorităţile administraţiei publice locale și centrale cu liderii comunităților de romi prahovene, alături de reprezentanții Instituției Prefectului și de primarul Mihail Bratu, a fost și președintele Asociației Romilor Pro-Europa, Ionel Marghiolescu.

 

Pe lângă cele constatate cu privire la actele administrative emise în vederea reconstrurii imobilului afectat de incediu, subprefectul s-a asigurat că persoanele afectate din comunitatea vizitată, sunt înscrise la medicul de familie, au acces la rețeaua de apă potabiliă, rețeaua de canalizare si rețeaua de energie electrică. De asemenea, din discuțiile purtate cu persoanele afectate rezultă faptul că minorii din comunitate frecventează cursurile școlare.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191