Preotul Florin Bontea, ambasador cultural/ A fost distins cu trofeul Epifania, de Primăria Napoli

Preotul Florin Bontea, ambasador cultural/ A fost distins cu trofeul Epifania, de Primăria Napoli

Într-un eveniment deosebit desfășurat în Napoli, preotul paroh Florin Bontea a fost onorat cu trofeul „Epifania” pentru contribuția sa remarcabilă la promovarea valorilor culturale, istorice și religioase între România și Italia.

Virgiliu Nanu şi-a exprimat sprijinul total pentru persoanele cu dizabilități în Prahova

Alegerea sa în funcția de președinte al Asociației Românilor din Italia, regiunea Campania, marchează un pas important în consolidarea legăturilor dintre cele două țări.

Virgiliu Nanu, noul preşedinte al CJ Prahova, îi răspunde lui Mihai Polițeanu: „Sunt deschis la dialog şi colaborare. Interesele ploieştenilor sunt pe primul loc”

Un demers susținut de SMV Ploiești, sub titulatura „Cei ce ne-au dat nume”, aducând în prim-plan dimensiunea europeană a lui Vlad Țepeș.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Redăm mesajul transmis de presedintele SMV Ploiesti, Mircea Cosma:

„Preotul Paroh Florin Bontea de la biserica ortodoxa din Napoli a fondat si a fost ales presedinte al Asociatiei Romanilor din Italia, regiunea Campania. Fundatia a fost inregistrata oficial primind numar de registru unic,cod fisca,cont bancar si stampila(bolo). In cadrul festivitatilor “Epifania”(Boboteaza) desfasurate la Teatrul de stat “Mediteraneeo” din Napoli in cadrul concertului festiv transmis pe data de 6 ianuarie 2025 de televiziunea nstionala a Italiei RAI 1,parintele -paroh Florin Bontea a fost distins cu trofeul ”Epifania” de catre Primaria Generala a orasului Napoli pentru promovarea de exceptie a valorilor culturale,istorice si religioase intre Romania si Italia. Un program initiat si desfasurat de SMV Ploiesti sub genericul ”Cei ce ne-au dat nume”, Dimensiunea Europeana a lui Vlad Tepes. Felicitari parinte-paroh Florin Bontea.”

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191